09/09/2022 – Hanč donašeč, Dozimetr řádí, Andrej Horáková a zastropování (asi)

  • Nějak mi to v posledních týdnech nejde. Zapsané to mám (pro většinu dní), ale ta publikace… Tak jedeme:
  • Na vodu po dvou pivech. Poslanci podpořili toleranci alkoholu u vodáků – Novinky (Novinky) – …a v květnu očekávám schválení tolerance 0,5 ‰ u lyžařů.
  • Babišův člověk donášel Nejedlému, upozornila BIS. Informace od premiéra mohly končit v Rusku (Denikn) – Tak tohle je bomba. Hanč (jo, to je ten spindoctor, co s Prchalem “udělal” Babiše) jezdí na dovolenou s pumpařem Nejedlým! Nádhera. Nyní již jeho loňský odchod z PR týmu do prdele dává naprostý smysl. Prý: „Babiš dostal detailní zprávu, že manželky Nejedlého a Hanče jsou kamarádky, všichni společně jezdili na dovolenou. Když mu Koudelka přinesl dokument obsahující kromě informací i fotografie, dozvěděl se, že Hanč Nejedlému říká, co se řešilo na poradách, co Babiš říká a co si myslí,“ ups… A jako taková třešnička k morálnímu profilu toho zmetka – sám popírá tvrzení Babiše s tím, že Andrej si toho navymýšlí… Krása. Popcorn někdo? (článek doporučuji, odemčeno)
  • Dozimetr v řadách ANO. Jak se o kauze vyjadřovala odstupující Jana Mračková Vildumetzová? (Irozhlas) – Karma (a iRozhlas) je strašná mrcha. Tak tady přehled výroků až do vyfičení. Zábavně působí zejména závěr, kdy říká, že svědomí má čisté, protože ona ani manžel nemohli tenkrát tušit, že se jejich kamarád do něčeho namočí (zatímco všichni ostatní, které kritizovala, to samozřejmě tušit měli…). Kňů, nazdar.
  • Soud v kauze Čapí hnízdo je první politický proces od roku 1989, řekl Babiš ve sněmovně (Irozhlas) – Přes hodinu tam kňůčel a zdržoval od práce (kratší to být ani nemohlo, protože vyjmenovával všechny své kauzy, což zabere dost času), dělal ze sebe pomalu Horákovou, no úžasný divadlo. Přidám steno, to stojí za to. Estébák disident, nebo tak něco… Už aby bylo po tom soudu, tohle se nedá…
  • Stenografický zápis 35. schůze, 9. září 2022 (Psp) – Tady je to steno. Kňůkal Dotační navrhl k projednání Sněmovnou bod nazvaný “Jak dostal polistopadový kartel Babiše před soud”… Kňů. Jako napsal mu to Prcal hezky, zase se o něm píše, všichni se proti němu spikli a tak dále. Kalousek tam je pochopitelně taky. A hodná holka Mračková. A další hodina kňů. Pobavilo, že to PR tým dal celé na Facebook, jako text, chtěl bych vidět toho fanouška, co to dočte… (a poprvé jsem tak viděl status na FB, který po kliknutí na “zobrazit více” tuhle hlášku zobrazí ještě 3x). Kňů.
  • Rusové přiznávají porážky – Novinky (Novinky) – S ohledem na velmi opatrná vyjádření TASS a zbytku rusáků to začíná vypadat, že dostávají neskutečně na prdel. Jen tak dál a Sláva Ukraini!
  • ANO zametá stopy. Záznamy ze svatby Vildumetzové mizí. Je na nich i Babiš – (Neovlivni) – Sranda pokračuje ? Vildu maže videa, příspěvky, je tam s tím mafiánem i Babiš, prostě prdel. Pozdě, no… to bude ještě sranda. Karma se tomu říká…
  • Kolikrát jsem ti říkal, žádný svědky! Internet se baví nad argumentační zdatností Vildumetzové – Novinky (Novinky) – Aby si Novinky nepřisadily, že. Tak si dáme rubriku Smějeme se s dívkou z ANO. Zábavné.
  • Babiš: U soudu promluvím a budu říkat pravdu – Novinky (Novinky) – Tak to budeš asi poprvé v historii… Kecám, nebude, zase bude akorát kňů a VONI za to můžou! Jinak teda jde o rozhovor, nic zajímavého nicméně nezazní (krom toho, že se o soudu nebaví ani s manželkou, neb maj jiný advokáty, a neví, co ona bude říkat. No, fakt poprvé v historii by to bylo…). A dost už pro dnešek, jdeme na zajímavější věci.
  • Z charkovské zoo utekl šimpanz. Když začalo pršet, vrátil se pro bundu – Novinky (Novinky) – Ano, tohle je zajímavější než ten makak. V článku video. Pojďme dál…
  • Nemrah byl propuštěn z vazby na kauci – Novinky (Novinky) – To bude u Vildumetzů slavnostní večeře, nebo tak něco ?
  • Vláda v pondělí zastropuje ceny energií, oznámil ministr Jurečka (Idnes) – Delší rozhovor plný optimismu. S ohledem na “V zásadě už máme jasno. Čeká nás jen finální stanovení ceny nebo úrovně, na jaké energie zastropujeme” se začínám trošku bát, i když tam traktorista říká, že letošní zima bude pro domácnosti stejná jako loňská (což je teda úplná blbost, na to rozpočet nemá…). Jo a cílená pomoc podle toho, koho dodavatelé energií označí za ohroženého zákazníka. No maucta…
  • Havlíček: Oko za oko, zub za zub. Vláda napadá naše lidi. Musíme se bránit (Seznamzpravy) – Smekám před Maruškou, hluboce smekám. Ptám se já s Dvojhajzlíčkem. Ta dáma má můj hluboký obdiv. Já jsem hodně klidný člověk, ale tady bych se neudržel a asi tak ve 13. minutě už bych mu narval mikrofon do úst. Per rektum… Díky všem bohům za výsledek voleb!
  • Státy EU podpořily strop u cen elektřiny. Jaký přesně, rozhodne Evropská komise – Aktuálně.cz (Zpravy.aktualne) – Teoreticky. Jednání bude probíhat i zítra, takže zatím jde o signály a náznaky a nic není jisté. Zastropování na 200 eur/MWh je hezké (sice víc než před válkou, ale méně než polovina aktuální ceny), ale fakt uvidíme (já si to nedovedu představit v praxi). No, dříví mám…
  • Nový britský král Karel III. pronesl první projev k národu – Novinky (Novinky) – Královna je mrtvá, ať žije král. Krásný to měl. No, k tomu našemu přepisu – Charles i Karel je dle Ústavu pro jazyk český OK, dle všeobecného úzusu vyhrála varianta “Karel III.”, neb králové se u nás počešťují (až na některé, zdravím do Španělska), takže to dopadlo takto. Snad se nedožiju Viléma (či dokonce Archibalda) na trůně. Long live to the king!
  • Zelenskyj poděkoval Fialovi pamětní deskou – Novinky (Novinky) – Kam se hrabe Hollywood a jeho chodník slávy – V Aleji odvahy v Kyjevě v pátek odhalili dvě tabulky věnované jednak lotyšskému prezidentu Egilsovi Levitsovi, jednak předsedům české a polské vlády Petru Fialovi, Mateuszovi Morawieckému, polskému vicepremiérovi Jaroslawu Kaczyńskému a bývalému šéfovi slovinské vlády Janezu Janšovi. Mno a tady je z toho jedna krátká zprávička. PR tým Spolu stojí za starou Bellu… Bejt tam Bureš, tak jsou z toho titulky napříč novinami, 50 statusů na sociálních sítích a Havlíček si vyhoní v přímém přenosu (celých 7 sekund, živě). No nic.
  • Kuba: Vláda slíbila, že kraje budou napřesrok kupovat energii za přesně danou cenu – Novinky (Novinky) – Tak uvidíme, tohle je pro nemocnice a další krajskou infrastrukturu. A asi i pro domácnosti, ale je to v jednání. Zkrátka: “výši a mechanismus nákupu vládní kabinet sdělí v příštím týdnu”, Uvidíme. Dobrou noc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *