07-12/09/2022 – Reklamní větev, pražská koala zdechla, autíčko Dostálové je cajk a Bašta na Hrad

  • ONLINE: Debata kandidátů na primátora Prahy – ŽIVĚ (E15) – Zajímavá debata, lídři kandidátek se tam tak trošku pohádali “kdo za to může”, akorát Svoboda se nehádal. Protože nepřišel… Jo, ODS tam měla záskok, ale působí to zvláštně. Tak hezký den.
  • Policie pochybila, odložení reklamní větve kauzy Čapí hnízdo není pravomocné (Novinky) – Zpráva dne! „Jedná se o nesprávné určení okruhu poškozených subjektů, proto byl vydán pokyn Městskému státnímu zastupitelství v Praze ke zjednání nápravy. Usnesení, jímž byla věc odložena, tedy není pravomocné,“ uvádí mluvčí.
  • O jaké šlo pochybení v reklamní větvi Čapího hnízda? Zjistili jsme, co žalobci vyčítají policii (Denikn) – Hm, tak se uklidníme… ?‍♂️ Podle všeho je jediné pochybení v tom, že vyrozumění poslali jen centrálnímu finančáku, ale už ne místně příslušným. Nic víc (300 mega za reklamu je evidentně v cajku…). Takže pošlou, finančáky se nepřihlásí jako poškozené a hotovo, odloženo.
  • Koalici s Hřibem si představit neumím, Nacher z ANO je velmi schopný, říká Svoboda (Zpravy.aktualne) – Kouzlo titulku, naprosto ukázkové. Ano, oba ty výroky v rozhovoru zazněly, ale rozhodně ne tak, jak jsou tady dány do souvislosti. Kvalitní práce, fakt. Realita: Nachera pochválil, že je schopný ve své agendě i přesto, že je z ANO. Ke spolupráci s ANO říká, že nemají žádné společné body a neumí si to představit. Hřiba nemá rád, koalu s Piráty spíš vylučuje. Nejraději by měl magistrát ve shodné koale, jako je vláda (až na ty Piráty). Sakra rozdíl od vyznění toho titulku, že? A to je furt… ?‍♂️
  • Přišel dopis od Babiše. Omlouvám se vám, ale jen kvůli soudu, píše (Seznamzpravy) – Další vítězství institutu Václava Klause! Taková krásná neomluva. Kňůkal píše, že s tím nesouhlasí, ale poslat to musí, tak to posílá a požene to vejš… Snad alespoň na Boží hod bude klid…
  • Muž jménem Generál (Denikn) – Docela zajímavá úvaha o nadužívání toho generálování v kampani. Vidím (a píšu už pár dní) to podobně. Aby z toho nakonec nebyl Generál Failure… Nicméně stále platí – ostatních soudím, že Babiš prezidentem nebude.
  • Dostálová vyvázne. Sněmovní audit, jak platila auto pro manžela, narazil (Seznamzpravy) – Hezky… Policajti nemůžou použít odposlechy, protože nejde o závažný (8+ let) trestný čin a sněmovna nemůže chtít audit, protože podle zákona Sněmovna asistentům pouze poskytuje peníze na odměny, za jejich práci však odpovídá poslanec – ten je jejich šéfem. A protože asistenty nezaměstnává, nemůže po nich Sněmovna ani chtít, aby jí dokládali, jakou práci vykonali. Nebo jestli – jak zní podezření u Dostálové – státní peníze jen přes asistentku neprotekly na jiný účel. Třeba právě na auto pro manžela. // ANO, nejsou to amatéři. V čerpání.
  • Rakušan by měl kvůli kauze Mlejnek odstoupit. Myslí si to více než polovina dotázaných (Irozhlas) – 56 % pro vyfičení, to už pro Hurvajze nevypadá vůbec dobře… Ono tedy ani tak nejde o to, jestli tam je reálný důvod, nýbrž o to, jak to dále poškodí vládní koalici. Bohužel ani jedno z možných řešení není optimální, škoda se už stala ?‍♂️
  • Kandidátem hnutí SPD na prezidenta bude poslanec Bašta – Novinky (Novinky) – Hlavně se zúčastnit, že. Inu – Pitomio nechce prohrát, chytrej. Tak teď ještě to samé u Bureša…
  • ONLINE: Ukrajinská protiofenziva dál postupuje, ruská armáda utrpěla ztráty v oblasti Charkova (Irozhlas) – Konečně dobré zprávy. Osvobozen Izjum a další území. Jen za víkend získala Ukrajina zpět přes 10 tisíc kilometrů čtverečních území, což je více než se rusákům podařilo získat od dubna. Nicméně okupováno stále zůstává nějakých 240 tisíc km^2, takže to ještě potrvá…
  • ČSSD chce zastropování cen energií, vyšší mzdy a důchody či nové daně – Novinky (Novinky) – ČSS…kdo? ? No, chtít můžou… // Stát by měl okamžitě zastropovat ceny energií, zavést minimální mzdu 20 tisíc a minimální důchod 13 tisíc korun, snížit DPH u základních potravin na pět procent a zavést sektorové daně pro banky, energetické firmy a digitální průmysl a progresivní zdanění firem.
  • Ředitel ruského státního podniku vypadl v plné rychlosti z kutru – Novinky (Novinky) – Abo, také jsem četl “z kufru” a ani se nad tím nepozastavil… Inu, v Rusku je letos epidemie pádů ze všeho možného.
  • Proces v kauze Čapí hnízdo je u soudu. Obžaloba je nepravdivá, vypovídal Babiš (Ct24.ceskatelevize) – Dnes je ten den, na kdy Andy oznámil, že řekne pravdu. Takže si vzal řeč, pravil, že to není trestný čin, zpolitizovné to je a pak odmítl vypovídat. Nepřekvapil ani advokát, který zkusil všechno od toho, že vydání sněmovnou je neplatné a jeho gauner má furt imunitu, až po to, že je to staré a škoda nevznikla. Naopak překvapil soudce, který prohlásil, že zváží rozšíření obžaloby o paragraf poškození finančních zájmů EU. V té chvíli mrtvice vypadala na čápa (teda opačně), neb to je trestný čin se sazbou 5-10 let natvrdo… Bude ještě sranda.
  • Vláda zastropovala ceny elektřiny i plynu (Novinky) – Cena silové elektřiny bude maximálně 6 korun za kWh, cena plynu pak za 3 koruny za kWh. Dopad na rozpočet max 130 miliard… Pěkné teda. Vychází se s predikce, že cena by jinak u elektriky vzrostla až na 12 Kč/kWh. // Jinak teda návrh ex-vlády byl strop na 1,5 Kč, spočítejte si to sami… Šílené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *