21/12/2022 – Janeček se odvolal, národ na psychiatra, nadějný průzkum a Zelinka povýšil

  • Podnikatel Janeček se nevzdává. Kvůli registraci do prezidentských voleb se obrátil na Ústavní soud (Irozhlas) – A Rohanová taky. Nicméně Rychetský slíbil, že to rozhodnou ještě před volbami, takže bude fofr. Význam pro tyhle volby to nemá, ti dva nemaj stejně šanci, nicméně alespoň bude jasno v metodice pro příští volby.
  • Odborníka na duševní zdraví vyhledal každý třetí. Psychiatra nechceme, většinou ale zajdeme k němu (Irozhlas) – Zajímavý průzkum na téma duševního zdraví a péče o něj. Z výsledků je pozitivní, že dneska už většina lidí bere duševní zdraví jako normální medicínský problém, stejně jako zlomenou ruku, prostě zajde za odborníkem. A druhá zajímavost – v Praze lidem hrabe více než ve zbytku republiky, dle očekávání.
  • Čermákovi soud zmírnil trest za nenávistné výroky o Ukrajincích. Tušl půjde do vězení (Irozhlas) – Čermák má podmínku, Tušl 10 měsíců nepodmíněně (sedí od srpna, takže za chvíli je venku (pokud teda nedostane přidáno, běží ještě další soud)). Z blbce mučedníkem snadno a rychle.
  • Babiš by se do druhého kola nedostal (Novinky) – Nové věštění z kávové sedliny, teda průzkum. Pavel si prohodil místo s Nerudovou a ze třetího místa zní táhlé kňů. Jako bylo by to nádherný, kdyby otec Slunce nedal ani první kolo, moc bych to chtěl zažít, ale buďme realisté. // Petr Pavel se ziskem 28 procent v prvním kole volby. Ekonomka Danuše Nerudová by měla 27,5 procenta a Andrej Babiš by byl až třetí s 24,5 procenta.
  • ČNB ponechala základní úrokovou sazbu na sedmi procentech (Novinky) – K tomu nemám rádi nic, protože jediné, na čem se ohledně toho ekonomové shodnou, je to, že se neshodnou. Sazby tak zůstávají na stejné úrovni od června, v budoucnu se mohou zvýšit, nebo snížit, nebo zůstat. Nikdo neví.
  • KOMENTÁŘ: Válek od válu – Alex Švamberk (Novinky) – A přesně o tomhle jsem psal předevčírem v komentáři k tomu “lehce” nezvládnutému rozhovoru a ukázkovou manipulací od SZ. Tenhle komentář je postaven přesně na té jediné větě z toho rozhovoru a přesně jako včera SZ a další ji interpretuje jako radu rodičům, nikoliv jako odpověď novináři. Ach jo.
  • Do Česka dorazil Nurofen. V lékárnách bude do několika dnů (Idnes) – Překvapení, nebo tak něco. Takže se uklidníme. No, spíš ne, s ohledem na aktuální vybuzenou náladu bude následovat co? Jop, run na lékárny a do soboty je vyprodáno. A až to ve skříni za dva roky exspiruje, tak už se nikdo nebude zajímat.
  • Anketa: Vyberte nejroztomilejšího prosincového mazlíčka čtenářů iDNES.cz (Idnes) – Pro odlehčení 150 fotek zvířátek, hlavně psi a kočky, ale nechybí ani plazi (ta felsuma je nádherná) a další zvěř. Zajímavé je, že na prvních místech jsou ničím nezajímavé fotky, inu je to soutěž v klikání ;)
  • Už jen titulek. Po Googlu začal i Facebook odstraňovat náhledy zpráv (Idnes) – Vivat Lacina! (to je ten vůl, co přidal k zákonu omezení nad rámec směrnice EU) Psal jsem mu mail, 2x, mlčí jak rybička…
  • Kontroly využily figuranty mladší 18 let, v půlce případů jim prodali alkohol (Podnikatel) – Metoda “agent provokatér” má tady u nás takovou pěknou tradici, že… 1024 nachytaných, pokuty v součtu za 6 mega. (Když odečtu náklady na celou akci, tak to bude patrně šul-nul)
  • Prosincové trable. Windows 10 mohou spadnout, zamrzají i Průzkumník a hlavní panel (M.zive) – Prosinec, no. Je taková zima, že mrznou i wokna. (Jinak teda ta chyba je už ze září a týká se jen hrstky “šťastných” uživatelů)
  • Z mise k Černochové a teď výzva na štábu. Novým hlasem armády bude špičkový výsadkář (Zpravy.aktualne) – Snad všemi (krom českých rusáků) oblíbený podplukovník Zelinka, pardon – plukovník, od ledna. Lepšího imagemakera si AČR přát nemůže, gratuluji!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *