03/04/2023 – Ofenzíva, expertní tým, jaro a reforma se odsouvá

  • Sice jsem říkal, že víkendy nedělám, ale tentokrát (nezvykejte si na to)něco z víkendu bude. Neb to bylo zajímavé. Takže jedeme víkend:
  • Odvody OSVČ se zvýší, ve stáří jim hrozí život na dávkách (Novinky) – Pořád ve stádiu úvah, nic není navrženo, nicméně do tří let o 60 % je nejčastější varianta. Já už jsem dávno smířen s tím, že žádný důchod mít nebudu, tak jsem zvědav, co tohle udělá s výpočtem.
  • U Letovic to bylo tornádo (Novinky) – Začalo jaro, snad nebudou padat další Hrušky…
  • Meteorologové varují před mrazem (Novinky) – Jaro! Takže od neděle do středy máme výstrahu před mrazem ve vegetačním období. Bude až -3, místy až -5. Fujtajxl vespolek.
  • Bartoš hájí rušení pošt. Nešlo to jinak, tvrdí (Novinky) – Klasicky – je to nezbytné, aby nedošlo k bankrotu. No, nejzábavnější je jedna jeho věta: Pošta garantuje, že služby budou fungovat dál. // To není až takovej problém, když už teď nefungují, že?
  • Fotogalerie: Jeskyni Son Doong ve vietnamské provincii Quang Binh objevil již v roce 1991… (Idnes) – Tohle je nádherný! To se musí vidět. Tak pro pokochán sdílím.
  • Microsoft Loop je Office pro 21. století. Pracujete v týmu a na všechny dokumenty stačí jedna aplikace (M.zive) – Microsoft okopíroval Notion a je to až překvapivě použitelné. Začínám používat a uvidíme, vypadá to, že přesně tohle jsem pro organizaci práce a času na projektu potřeboval. Příjemné překvapení.
  • OVĚŘOVNA: Strašák jménem ‚chitin‘. Látka spojovaná s konzumací hmyzu zbytečně děsí i v ‚řetězácích‘ (Irozhlas) – Jo, tohle se objevuje na Facebooku dost často. EU zase provádí genocidu, tentokrát pomocí mouky ze cvrčků… Lidská hloupost nezná hranic. Tak tady je to vysvětlené, ač vím, že to nepomůže…
  • Hospodaření ANO i občanských demokratů v hluboké ztrátě (Novinky) – Účetní uzávěrky politických stran a minulý rok. Prakticky všichni jsou v mínusu, jako obvykle. Mě prostě fascinuje, že má ambice spravovat státní rozpočet někdo, kdo nedokáže udržet v černých číslech ani stranickou kasu…
  • Už ne Spolu? Europoslanci ODS se chtějí pro další volby trhnout (Novinky) – Ono to je logické – ODS a KDU jsou v EP každá v jiné frakci. A upřímně řečeno – kdo normální by chtěl být na kandidátce spolu se Zahradilem nebo Zdechovským, že?
  • A jedeme na pondělí:
  • Mrazy potrvají déle, než se čekalo, varovali meteorologové (Novinky) – Jaro, jaro! Tak ne do středy, ale do čtvrtka. Budou drahý meruňky…
  • Pošta nakonec propustí méně lidí, než se čekalo (Novinky) – Dneska je zkrátka den nečekaného. Už chybí jen Španělská inkvizice… // Štěpán oznámil, že pošta zruší v pobočkové síti kolem 950 pracovních míst, původně se přitom očekávalo 2300. Část zaměstnanců podle něj najde uplatnění v rámci jiných služeb nebo v rámci projektu Pošta partner. Další lidé by mohli pracovat jinde, Štěpán zmínil například jednání s Vězeňskou službou. // To budou mít doručovatelky radost… (W+V A proč by nás asgrechnet pošťák házel lvům? – No co, vidí balík, tak ho expeduje…)
  • Chat Pinochet – nový jezdec apokalypsy | Přítomnost.cz (Pritomnost) – Tenhle článek není vlevo dole, nýbrž je od Šlerky a opravdu vyšel ;) Shrnuje důvod toho volání po zastavení vývoje AI, ač říká, že je pozdě. Doporučuju k přečtení. // Nikoliv příliš chytrá umělá inteligence, která poslouchá zlé lidi, ale autonomní umělá inteligence, která se sama zdokonaluje a nikoho neposlouchá – to je skutečný problém. Protože už teď s umělou inteligencí spíše vyjednáváme, než jí dáváme pokyny, a to je pořád fakticky hloupější než my.
  • Máte poslední šanci utéct živí. Zelenskyj varuje Rusy před drtivou protiofenzivou (Novinky) – Ajaj… Pokud nejde jen o propagandu, tak rusáky čeká horké jaro. Není teda upřesněno kdy, ale ministr obrany říkal, že čekají na vhodné počasí, což by mohlo znamenat duben až květen. Nejsem vojenský analytik, takže k tomu víc nemám.
  • U Máchova jezera pobíhá klokan. Neví se, komu patří (Novinky) – Jasnej průzkumník! Starej Mrzout měl pravdu! Animal war je v plném proudu!
  • Exodus pokračuje. ANO v Ostravě opustil už osmý zastupitel, místostarosta Poruby (Novinky) – Malomocné hnutí pokračuje v rozpadu, další dva (z toho jeden předseda lokální buňky) odpadli. Z 21 hlasů na 13, to je sakra sešup. Jen tak dál 😈
  • Rozpočet je za březen v minusu o 166,2 miliardy. Nejhorší výsledek v historii (Novinky) – To je o 107 miliard horší než loni (pravda, bylo rozpočtové provizorium). Ale je to srandista, ten Stanjura, prý: mou prioritou zůstává dodržení rozpočtovaného schodku 295 miliard korun. // Podle mého se koukáme spíš někam na 380 miliard, takže pokud to dá, tak je fakt jura. Nebo kouzelník.
  • Finsko v úterý vstoupí do NATO (Novinky) – Bravo, Liliputine, bravo!
  • Jurečka znovu odsunul představení důchodové reformy (Seznamzpravy) – Nekecaj, makaj… // Měli jsme ambici to zvládnout na konci března, bohužel personální kapacitu zabrala úprava červnové valorizace. // Tak snad to stihnou alespoň do září. 2025.
  • Pražští starostové vyzývají poštu k jednání (Denikn) – To je snad poprvé v historii, kdy se na něčem shodlo všech 22 starostů městských částí. To bude ještě děsná sranda a Rakušan už by měl kopat noru… // Vedle naprosto nedostatečné komunikace vidí pražští starostové zásadní problém v tom, jakým způsobem se o rušených pobočkách rozhodovalo.
  • Prchalův první slovenský výstřel. Strana SaS ukázala vizuál ve stylu Babiše (Idnes) – Tolik asi k tomu, že se Mára profesně odepsal a už ho nikdo nenajme. No. Tak uvidíme, tady neomezený budget rozhodně nemá, co zvládne. Každopádně soudím, že bude nenáviděn v dalším státě.
  • Bývalý ministr i poradci z kampaně. Pavel představil tým svých expertů (Idnes) – Medailonky sedmi nových (staronových) poradců prezidenta. A normálně tam není ani jeden mafián! Shitstorm nicméně očekávám i tak, zejména ze strany A2larm a podobných woke cute ňuňu. V týmu je totiž jen jedna žena.
  • Žádné zvláštní teplo nebude až do konce dubna (Novinky) – Jaro vítej k nám! // V noci budou až do poloviny dubna teploty kolem nuly či lehce nad ní. // Tak vzhůru štípat dříví, no. Jak to není pod -10, je to pohoda.
  • Vedení pošty tají analýzu, podle které vybíralo „zbytečné“ pobočky (Seznamzpravy) – Mrdník pokračuje – Analýzu, která by hodnotila všechna kritéria, zatím do rukou nedostali ani starostové, ani dozorčí rada státního podniku. – Mám takové podezření, že důvod bude prostý: nemůžeš dostat něco, co neexistuje, že? Čím dál víc mám dojem, že to rušení bylo stylem – 300 poboček zavřít, podle velikosti měst určit kolik a pak prostě škrtat a nechat hlavní poštu. A nazdar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *