15/05/2023 – Stávková pohotovost, don Pablo žaluje, kočky a Svoboda rozdává 15k

  • Odborové svazy vyhlásily stávkovou pohotovost. Vadí jim vládní konsolidační balíček (Irozhlas) – To nám ten týden pěkně začíná… Ale chápu, zvykli si, že je v pondělí volno… Jinak Středula v úterý pořádá tiskovku a chce ukázat, že dopad balíčku je 100k ročně na každou rodinu. To bude matematicko-ekonomická ekvilibristika, na to se těším.
  • Ministr Blažek žaluje soudce kvůli vstřícnosti k médiím v brněnské bytové kauze (Novinky) – Don Pablo se s tím nemaže. Ten už tam dávno neměl být, když vyšlo najevo, že se tak aktivně zajímá o kauzu ODS v Brně. Ale ne, kritizovat Blažka zakázáno, bububu. Můžu akorát říkat, že jsem to říkal a to je vše. Nasere. Soudce to shrnul přesně: „Klade se mi za vinu ohrožení důvěry v justici, ale možná veřejnost nebude mít důvěru k nejvrcholnějšímu zástupci justice, když podává takovou kárnou žalobu. Jedná se tam totiž o osoby ze stejné politické strany a o člověka, který se tehdy měl stát ministrem,“ což fakt přesně sedí a vše, co ten soudce potvrdil médiím, už týdny bylo v těch mediích. Pak si ještě povzdechl, že mohl odmítnout poskytnout informace, byl by sice za vola, ale měl by klid. Úžasný, fakt.
  • Erdogan ani Kiliçdaroglu nezískali nadpoloviční většinu, Turecko čeká druhé kolo prezidentských voleb (Irozhlas) – Tak tohle čekal málokdo. Dědek má sice přes 49 %, ale ne přes 50. To bude výživné druhé kolo.
  • Kočky jsou divoká zvířata. Režírovat se nechají, jen když samy chtějí, říká francouzský režisér (Irozhlas) – Roztomilý rozhovor s režisérem filmu Život kotěte (který teda já vynechám). Sranda je, že během natáčení zjistil, co má na ty mrchy alergii. Asi karma.
  • Praha dá dětem 15 tisíc korun, ale jen těm narozeným 1. ledna (Seznamzpravy) – To je úžasný. Celej stát šetří, veřejné finance v rozvratu, inflace jak kráva a pražský primátor (a poslanec a kdo ví co ještě, což teda v 80 letech obdivuji) najde 285 tisíc na akci “Svoboda se fotí a miminky”… A nejhorší na tom je, že tohle je jediná aktivita, kterou vykazuje.
  • Nervozita stoupá, střední školy zavalili zájemci (Novinky) – Kdyby tak existoval nějaký demografický přehled, třeba, já nevím, sčítání obyvatel za miliardy, nebo tak něco… Že by se na to dalo připravit třeba i před lety… No nic, nešlo to. takže…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *