22/05/2023 – Ševčík neporušuje, zase se odvolal, nečekal potlesk a ohlédnutí za minulou opozicí

  • Ševčík neporušuje etický kodex, tvrdí komise Národohospodářské fakulty. Kritizuje naopak rektora (Irozhlas) – Naprosto dle očekávání, kdo tam chce ještě učit, proti Ševčíkovi nepůjde, rebelové byli odejiti už dávno. Pousmál jsem se nad touhle formulací: Poukázali také na to, že etický kodex VŠE má jen doporučující charakter a nemá povahu vnitřního předpisu univerzity. // Sere Bílej Tesak…
  • Babišův spor o ‚zaplacených‘ demonstrantech nekončí. Expremiér poslal stížnost Ústavnímu soudu (Irozhlas) – Nedá pokoj. Taková pitomost, chlap by se rovnou omluvil, zvlášť když jeho “zdrojem informace” byl prý poslanec Růžička z ANO (to je ten, co má inteligenci planktonu (mohu toho napsat, žalovat mě za to nebude. Ten plankton…)), ale makak ne, ten to požene klidně až do Štrasburku…
  • Když byli na jejich místě, mluvili jinak. Postoje ke zvyšování daní měnila jak dnešní vláda, tak opozice (Irozhlas) – Pár ukázek, podložených citacemi. Protože většina voličů má paměť akvarijní ryby, tak se to hodí. A mám na mysli voliče napříč spektrem, ne jen “ty druhé”.
  • Data na jednom místě. Finanční správa buduje nový informační systém, má také bránit daňovým únikům (Irozhlas) – U Hornochové se mi líbí, jak je konzistentní. O vybudování nového IS pro finanční správu, který by měl přesah do všech agend (od daní po sociálku, či registr vozidel) mluvili už v době, kdy byla členkou užšího poradního orgánu ANO a připravovala EET. Tak další pokus, tentokrát jako šéfka finanční správy. Do roku 2025, prý. No, uvidíme.
  • Ruští přeběhlíci překvapivě útočí v Rusku. Vytvářejí bezpečnostní pás, potvrdil Kyjev (Novinky) – Speciální vojenská operace jde přesněji podle plánu… Samozřejmě je ještě potřeba počkat na potvrzení a vývoj situace, nicméně podle toho, jak vříská Čubkov, nepůjde jen o pár osamělých partyzánů… // Ruský dobrovolnický korpus (RDK) a Legie svobodného Ruska sestávající z občanů Ruské federace zahájily operaci, jejímž cílem je osvobodit tato území Bělgorodské oblasti od takzvaného režimu Putina a vytlačit protivníka.
  • Kosatky potopily u španělského pobřeží již třetí plavidlo (Seznamzpravy) – Animal war! 6 kosatek koordinovaně útočí! Starej Mrzout měl pravdu!
  • Už žádné Ferrari na firmu. Vláda škrtá odepisování luxusních aut z daní (Seznamzpravy) – V nadpisu je sice Ferrari (neb to je dobrej click bait, že), nicméně ti Einsteini chtějí omezit odpis aut na 2 mega. No, geniální… Za 2M je dneska střední třída, o elektromobilech nemluvě. Přínos pro státní kasu nula, ale hezky to bude vypadat na tiskovce (všímáte si, že ta Změna čím dál tím víc začíná znamenat: budeme to dělat jako Babiš?).
  • V úterý dorazí silné bouřky, varují meteorologové (Novinky) – Blíží se léto… ?‍♂️ Výstraha platí prakticky pro celé území. Přívaly až 30 mm a místy kroupy.
  • Ekologičtí extremisté zaneřádili ikonickou Fontánu di Trevi. Turisté jim hlasitě nadávali (Novinky) – Vysoce ekologický a smysl dávající forma protestu… Takže 300 tisíc litrů vody vylejt. Zajímalo by mě, ve kterém vesmíru tohle může vyvolat tu pozitivní odezvu a podporu, ve kterou ti idioti doufají… V tomhle rozhodně ne…
  • VIDEO: Nečekal jsem, že nám někdo bude tleskat, ale ta opatření jsou nutná, říká premiér Fiala (Irozhlas) – Děsně dlouhej rozhovor, ale usnul jsem jen dvakrát. Jako jo, je to obsáhlé od balíčku po Černochovou, hovoří (pan profesor zásadně hovoří, nemluví) logicky, má tam pár takových aha momentů (třeba jeho přesvědčení, že snížení DPH na některé výrobky a služby se projeví v koncových cenách… Akorát tedy že spíš ne), dojem z toho rozhovoru vyjádřím asi takhle: hm… // Já jsem přesvědčen o tom, že kroky, které děláme, jsou správné a že je dokážeme voličům ve finále vysvětlit. // Tak už aby to bylo, to finále…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *