25/07/2023 – 4. operátor nebude, vytrollení klimapošuků, furt hoří a vytrollení rusáci

  • Většina dnešního přehledu vznikla v naší nemocnici, no. Tvl, já musím jít na kapačku, abych začal psát… :D To je materiál. Zejtra další, tak snad už. Pojďme na to.
  • Žádný čtvrtý mobilní operátor do Česka nepřijde. Skončila fraška kolem 5G frekvencí (M.mobilmania.zive) – Best in frekvence, Karel Karel… Takže všechny vydražené frekvence už jsou u svých konečných majitelů – stávajících operátorů. Prostě si jen udělaly kolečko přes jiné firmy…
  • Manažer Unicornu ke kauze e-shopu Mamut: Věřili jsme, že je vše správně. Podvod jsme nečekali (Irozhlas) – Napínavé čtení, nejde udělat souhrn, prostě pohledávky za 6+ mld a Janoušek (ten knihkupec, ne lyžař) v trapu. Akce století prostě. Čte se to jak detektivka.
  • Kancelářská sada Microsoft (Office) 365 pro jednotlivce zlevnila. Roční tarif vyjde na 798 Kč (M.zive) – Což je o 1101 Kč na rok méně než obvykle. Tak to už se vyplatí.
  • Diverzní akce na slavnostní veganské večeři aneb Klimatičtí extrémisté ochutnali vlastní medicínu (Novinky) – To je nádherný! ? Oni tam přišli a pustili ke stropu (kostela, nebo čeho, prostě 20 metrů) balónky a na nich pověšený alarm ? Takhle se na ně musí.
  • Schillerová: Úspory na dotacích budu hlídat jako čert (Novinky) – Alenka se nám hodně rozhovořila, všechno je špatně, vláda může za inflaci (za nich mohla za inflaci ČNB a covid a opozice), vláda málo šetří a současně málo investuje, jak by to dělalo ANO ale konkrétně neřekne (jen stále digitalizace a zmenšování státního aparátu. Jo a investice do infrastruktury). Jediné konkrétní vyjádření tam je, že s SPD do vklady nepůjdou (takže půjdou). Jo a u těch dotací chce hlídat, zda je vláda seškrtá o tolik, kolik slíbila, ne méně.
  • Tým brněnských vědců pořídil v Austrálii unikátní snímky sluneční koróny (Novinky) – Úchvatná fotka. Ale nebojte, i u nás uvidíme zatmění, stačí vydržet do 7. října 2135.
  • Inspektoři našli v areálu Záporožské jaderné elektrárny miny (Novinky) – Rusáci zasraný…
  • Jako hustý, bublající sirup. Voda na pobřeží Floridy měla rekordních 38 stupňů (Idnes) – Mámo, pojď se ohřát do móře! // Srandy stranou, tohle je šílený a evidentně bude hůř. Letos je souběh víc faktorů (El Ňiňo třeba), ale stejně.
  • GoodAI: Češi stvořili postavy do her ve stylu ChatGPT. Samy se učí a komunikují (Lupa) – AI. Marek Rosa se toho nebojí a vypadá to sakra zajímavě (a scenáristé nebudou mít co žrát…).
  • Šéfka asociace cestovek: Nikoho na Rhodos nenutíme, obavy ke stornu nestačí (Lidovky) – Paní se poněkud rozvrkočila… Janko já chápu, že ze situace není nadšená, ale zvládnout v jednom rozhovoru: pochválit cestovky, že situaci zvládají, vyndat vládě, že neposlala speciál, říct, že peníze není proč vracet, je tam bezpečno, atd., to je celkem výkon.
  • Rusko hodnotí stav lidských práv v Česku. Praha prý má problém (Novinky) – Rusáci pro pobavení konstatovali, že se u nás šíří epidemie rusofobie… No, reakce ministerstva přišla vzápětí: Chronické problémy Česka podle tweetu českého ministerstva zahraničí spočívají v tom, že „neunášíme děti, nebombardujeme nemocnice a neokupujeme své sousedy“. „Vypadněte z Ukrajiny,“ uzavřela svou lakonickou odpověď na Twitteru česká diplomacie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *