04/12/2023 – Dostálova konečná, Xixoio, školky benefitem a potraviny nezlevní…

  • Šťastné pondělí: Nejsmutnější příběh krize. Miliardář je zase na kolenou (Seznamzpravy) – Je zima, tak začneme Teplým. Není věru na světě / větší kňů než v Madetě. V článku seznam všech katastrof, které chudého miliardáře postihly za poslední léta, a kvůli kterým bude muset zase zdražit, aby měl na chleba. Veselé čtení. No, nekupuju to už tři roky, nebudu na tom nic měnit.
  • Polská policie předala do Česka zadrženého Čermáka (Novinky) – Tak alespoň v tom Polsku neumrzne… // Každopádně se domnívám, že blbost by neměla být trestná v takovémto rozsahu. Debil dostal 5,5 roku natvrdo, což je v kontextu podmínek či pár měsíců třeba za znásilnění docela nonsens, imho.
  • Agresivní alkoholik mlátil malé děti. Soud byl na něj hodný (Novinky) – Srovnejte s Čermákem ?‍♂️ // Tyran dostal podmínku, a když soud přemítal nad tím, zda a kolik by měl dětem zaplatit na odškodném, přičetl muži k dobru, že platí alimenty, a naopak spekuloval, zda by část odškodného neměla platit i matka dětí, která ale vůbec nebyla obžalovaná.
  • Žádost o důchod je možné podat on-line (Novinky) – Vítejte ve 20. století. Na papíře to zní hezky, je tam ale drobný háček – vše lze vyřídit online za pár minut, pokud máte u Sociálky všechno započtení doby pojištění správně a nic nechybí. Troufám si tvrdit, že to má akorát ten, kdo požádá o důchod v 15 letech… Představa, že sociálka má všechny dokumenty ze škol, zaměstnání, pracáku atd., je z říše snů. Koukal jsem na svou evidenci a chybí jim tam skoro 2000 dní – půlka z toho jsou VŠ studia, zbytek bordel ze zaměstnání. A to mi je jen něco přes 40…
  • Město duchů i hřbitov lodí. Amerika je plná opuštěných míst, která stojí za návštěvu (Magazin.aktualne) – Moc pěkná galerie pár desítek fotek opuštěných míst. Pro odlehčení přidávám.
  • Studentky si musely sundat podprsenku, aby mohly k testu. Incident řeší etická komise (Zpravy.aktualne) – Nová doba, dřív si ji sundávaly až při ústní v kabinetu… Jinak na vině je detekční rám a striktní nařízení děkana, že kdo pípá, ten nesmí ke zkoušce… Mysleli to dobře, dopadlo to jako vždycky.
  • Na dálnici D5 hoří kamion (Novinky) – Něco na zahřátí… // Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo.
  • Z velkých měst to nejvíc schytaly České Budějovice, hlásí nejvíc sněhu za desítky let (Novinky) – V Českých Budějovicích by chtěl žít každý… // Přes 40 čísel sněhu, nejvíc za posledních 50 let.
  • Na slibované zlevnění zapomeňte. Řetězce od ledna potraviny zase zdraží (Novinky) – Slibem nezarmoutíš. Naivita našich ministrů soutěží svou výškou snad jen s ekonomickým analfabetismem modelky von Pávi… V září dostali od řetězců slíbeno, že po novém roce se snížení DPH promítne do cen. No a ono se opravdu promítne – zdražením. Kdo to mohl čekat? (asi nikdo, krom teda cca 10 milionů lidí)
  • V kauze Xixoio stíhá policie dva lidi a firmu za podvod 2931 klientů. Škoda je přes 300 milionů korun (Irozhlas) – Toto se nelíbí uživateli Radovan Vávra… Ale má kliku – zdrhnul z toho zavčas, inu – prosíravý investor!
  • Pekarová Adamová a Vystrčil jsou v Izraeli. Navštíví raněné a vyjádří politickou i morální podporu (Irozhlas) – Jako by Israeli nestačil ten Hamas…
  • Krea AI (Krea.ai) – Odbočíme k AI. Další z “all-in-one” obrázkových generátorů, ještě toho moc (ve free verzi, platit $30 se mi nechce) neumí, ale jedna hodně zajímavá funkce tam je – zvětšení a vylepšení nahrané fotky. Není to resample, ale vygenerování pomocí AI podle nahrané fotky. Můžete upravit míru zásahu AI do původního obrázku a i zadat prompty (pozitivní a negativní). Výsledky jsou docela zajímavé, byť od “AI úrovně” nad 0,2 je to omalovánka, ale hezká. Ze mě to udělalo tak trochu Banderase… Ale jo, hezká hračka. Registrace je na waitlist, přístup dávají tak do týdne, ale pokud nechcete čekat, tak zadejte invite kód – CREA-FRIENDS.
  • Překvapeni jsou i koaliční poslanci. Vláda rodičům prodražila firemní školky (Seznamzpravy) – Tady ani nemůžu napsat – Mysleli to je dobře, ale dopadlo to jako vždycky. Protože tady ani nemysleli. Dobře, že jsou firemní školky nově benefit a tudíž zdaněné, to možná může dávat někomu smysl. A jestli nedává, tak že to firmy nevěděli, to je logické. Že neví, kolik se za to bude platit, to je už na pováženou, protože máme prosinec. Ale že ani jeden z těch 100 + klaunů neví, pro co vlastně vedl pacičku, to už je bordel na kolečkách. Ano, už veterinář Bělobrádek mi kdysi vysvětlil, že poslanci nečtou, pro co hlasují, natož aby o tom uvažovali, ale tak nějak jsem naivně doufal ve Změnu.
  • SPOLU? Stačilo! Komunisté do eurovoleb vedou dezinformátory a bývalého Piráta (Lidovky) – Tak stačil mi titulek a hned vím, který Pirát jde s KSČ do eurovoleb. Pochopitelně Ondřej Dostál. To je ten, který strašně chtěl být ministrem zdravotnictví, ale na poslední chvíli Pirátů došlo, že je to blbec. A teď teda jde s KSČ a na druhém místě kandidátky se mu bude líbit. Třeba ho i zvolej a konečně se ho zbavíme…
  • Protest lékařů by mohl skončit v pátek. Komora i odbory souhlasí s růstem platů až o 15 000 korun (Irozhlas) – Tak teoreticky to v pátek podepíšou a hotovo. 5-15k do mezd lékařů, +5 % ostatním v nemocnicích. Dokud to nebude černé na bílém, tak není nic jisté.
  • Kometa, polární záře i zatmění Měsíce. V Česku budou v příštím roce vidět vzácné astronomické úkazy (Irozhlas) – A tady je jízdní řád nebeských jevů na příští rok.
  • Opice, vybombardovat, napsal starosta Novotný o Palestincích. Řeší to policie (Seznamzpravy) – Novotňák prostě nedá pokoj. Kdyby byl blbej, tak si člověk řekne, že mu prostě nedošlo, že už je to trošku moc, ale on je chytrej, velice. No, tak uvidíme. I zde teda říkám to samé jako u Čermáka.
  • První reálné zkušenosti s Cybertruckem. Nemá kliky, ani logo automobilky a s ocelí se Tesla teprve učí – (Vtm.zive) – Už to leckdo ani nečekal, ale ta hranatá podivnost se skutečně začala prodávat. A nejen, že je rychlejší než Porsche (i když při tom táhne ještě Porsche), ale má řadu dalších vychytávek. No, nic pro mě, ale zajímavý kus techniky. A tady je preview i s obrázky.
  • Tripartita se neshodla na zvýšení minimální mzdy, rozhodne vláda (Novinky) – Zaměstnavatelé chtěli max o 1000, vláda má připraveny dvě varianty (1600 a 2100), odbory chtěly 2200. No, takže bude 1600 jako kompromis, jak už včera avizoval Jurečka. Pokud to stihnou schválit, že.
  • Dobrou noc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *