07/12/2023 – Prokremelská svoloč Jirásková, rys na stromě, spor o Kalouska a půl tuny marihuany

  • Dělám ty clickbait titulky dobře? Asi jo, co? :) Hele, mě to začalo zase bavit psát, asi o tom napíšu článek “Jak psát a užívat si, že sereš všechny“, nebo tak něco :) Tak vzhůru na dnešní souhrn:
  • Politologové: Lékaři moc tlačí na pilu, s výsluhami nejspíš narazí (Novinky) – Tak na to nemusím být politolog, že… Psal jsem už včera, že chtějí moc.
  • Představy firem o umělé inteligenci jsou často hodně naivní, říká ředitel OpenAI (M.connect.zive) – Velmi racionální zhodnocení stavu a použitelnosti aktuální úrovně AI. Ano, je to super, ale představa, že to ze dne na den udělá 200% nárůst tržeb, je zcela mimo. Což ale neznamená, že se s tím nemáme učit pracovat – mně osobně generativní AI šetří cca 10-15 hodin týdně. A účtuju to ;)
  • Muž z Náchodska vypěstoval a prodal půl tuny marihuany do Polska, dostal 11 let vězení (Novinky) – Tohle je zábavné zejména s ohledem na to, že jde o Včelišovi – hodně známá rodina, co žije v jurtě a patří k magorům “Věřitelů Československé republiky”. Citace z rozsudku: Obžalovaný pěstoval konopí za pomoci moderní sofistikované technologie. Za zmínku stojí zejména nápad využití odpadního tepla, když nelegální konopí pěstoval ve velkoobjemových kontejnerech zabudovaných v zemi. Nad tím měl fóliovník, v němž pěstoval to takzvané CBD konopí, a tím kamufloval trestnou činnost, kterou páchal pod zemí. Krtek prostě ;)
  • Hasiči ukázali záchranu rysího mláděte ze stromu. Podřízli pod ním větev a letěl do sítě (Novinky) – Koťátko v ohrožení! To video je úžasně zábavný a komentář hasičů ještě víc: Jako nejúčinnější se jevil fakt odřezat několik větví, aby hasiči získali lepší přistup ke zvířeti, a za pomoci tyče jemně rysa vyprovokovat k pohybu. Bohužel došlo tímto manévrem k ještě většímu vyděšení zvířete. // Kdo by to čekal, že?
  • Glosa: Jak pojedou vlaky. S novým řádem přijíždí zdražení (Seznamzpravy) – Tradičně se mění jízdní řády k 10.12., což pro nás tradičně znamená, že to pojede pozdě jindy. A zase zdraží – tentokrát v průměru o 9,5 %. Takže ve dvou lidech už vyjde levněji auto. Kamkoliv.
  • Značka ČSSD znovu na scéně a zřejmě i s Paroubkem. Podle Šmardy to není moc vtipné (Novinky) – Podle Juricy to je naopak velice vtipné – ČSSD si nechala ukrást (respektive vypršet) práva na značku ? To nevymyslíš. A pád kdysi silné strany do zapomnění to ilustruje perfektně.
  • Spor o Kalouska pokračuje: Když TOP 09 nesplní domácí úkoly, ohrožuje koalici, říká Vondra (Denikn) – Omlouvám se všem hardcore voličům Spolu, ale já už u tohohle řvu smíchy :D Kalda se nelíbí Vondrovi (upřímně řečeno, mně se nelíbí Vondra, ani z dálky), profesor Fiala si “neumí představit” Kaldu na kandidátce Spolu a tak dále. Tak já už jen kávičku a Kaldo – go, go go!!!
  • Překvapení vlády je kuriózní, diví se ekonom. Je snížení DPH na potraviny k ničemu? (Irozhlas) – Reakční doba médií je nějaká dlouhá… Tohle jsem psal před týdnem… Ale jako ok, Hradil je často citovaný ekonom a vypadá na fotce lépe než já (to ale asi každej…). Dejte si rozhovor, je tam do epické šíře rozkecáno zdražení a DPH.
  • Praha nezvládá úklid sněhu. Chodníky kloužou, nemocnice plní potlučení lidé (Idnes) – A teď si představte Šumavu – na venčení psů tu kopeme ve sněhu rigoly, sypač uvázl pod kopcem, do vsi na nákup jezdím na běžkách (dolů dobrý, to stačí plužit, zpět to kopce to chce stromeček a to nesnáším). Bavím se, zhýčkaní pražáci, bavím se!
  • „Prokremelská svoloč“ u soudu. Etzler nepřistoupil ani na částečnou omluvu (Idnes) – Komedie pokračuje. Jordanka Jirásků se stále snaží domoci omluvy za prokremelskou svoloč a kolaborantku, jak ji, pravdivě a přesně, nazval Tom Etzler. Ta vyzobaná slunečnice, co zaplavuje sociální sítě svými rudými názory a kozami, které se nevejdou ani na 9:16 formát fotky (pokud si je nesmotá do podprsenky) si prostě nedá pokoj. Ale bavím se u toho, protože ta prokremelská kolaborantka si vybudovala bublinu sledujících právě tím, že je proruská. A teď u soudu se snaží dokázat, že je proukrajinská. To udělá v hlavách jejích fanoušků slušnej bordel, že?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *