08/12/2023 – Stříž!!!, lékaři, ledovka a IKEM

  • Před 30 lety přišel DOOM a ukázal střílečkám jasný směr (M.doupe.zive) – 30 let! Letí to… Do teď si pamatuju, jak mu přišel spolužák Pavel nastavit autoexec a config na tátovo 386/DX se 4 MB RAM tak, aby na tom běžel DOOM. To bylo na hraně požadavků a HIMEM a EMM386 se snažily jak o život.
  • Slavná Halleyova kometa brzy zamíří zpět k Zemi (M.vtm.zive) – Hurá! Už brzo! V roce 2061… ? Ok, to mi bude lehce přes 80, píšu si do kalendáře.
  • Rusové a Bělorusové se mohou účastnit olympiády, rozhodl výbor. Startovat musí jako neutrální sportovci (Irozhlas) – Prachy především. Takže rusáci budou na Olympiádě. Fujtajxl.
  • „Omilostní“ mě jako Prigožina, bojí se Girkin. Varuje před zhroucením Ruska (Idnes) – Dalšímu rusákovi došlo, že přežil svou vlastní užitečnost. No, vidím to na další mezinárodní den otevřených oken a líto mi ho nebude. Letu zdar!
  • Nenechám se umlčet, popsala Bartošová svůj vyhazov a spory v týmu s Witowskou (Idnes) – Holky se nám rozhádaly… Bartošová ve Spotlight končí, nadále to bude už jen one woman show Witovské, každopádně v dobrém to evidentně nebylo.
  • Energetický drink už jen na občanku. Poslanci chystají zákaz prodeje dětem (Idnes) – Klasika – nejdřív naučíme děti pít tyhle patoky, vytvořit si na tom závislost (a ne že ne, tyhle “nakopávače” jsou stejně návykové jako kafe nebo cigarety) a pak to zakážeme. Prodej od 15 let výše, to budou mít prodavačky radost při legitimování puberťáků.
  • „Ministr je prase.“ Policie zjistila, jak tato zpráva unikla z Pirkova mobilu (Seznamzpravy) – Nic moc nového o kauze “prase Válek”, akorát k pousmání, jak se ta předmětná SMS dostala ven – Pirk si nechal vyměnit mobil za nový, nic nesmazal a ajťák znal heslo (které mu kdysi Pirk řekl, když po něm chtěl nainstalovat nějaké aplikace). Tvl, to je level mateřská školka…
  • Kardiolog: Přesčasy nebudeme sloužit ani po podpisu dohody, chceme reformu (Idnes) – Tady pan doktor říká přesně to, co jsem psal a před čím jsem varoval – fakt nešlo o platy, ale o přesčasy. A ten bordel s výsluhami akorát ubírá podporu veřejnosti. No, jsem hodně zvědav, jak z tohohle ministr a premiér hodlají vybruslit. Protože sice jako se něco dneska podepsalo, ale větší část lékařů s tím není v pohodě. Bude to zajímavý prosinec…
  • Piráti chtějí zákaz kaprů ve vaně. Zákazníci by je směli koupit jen zabité (Denik) – Pro mě, za mě, já to stejně nejím (na vánoce mám vždy pstruha, kapra jsem neměl už 30 let a fakt mi to nechybí). Jen jsem rád, že Piráti řeší takové zásadní věci, všechno ostatní už je asi cajk (6 % preferencí je pohoda, že jo).
  • Celé Česko potrápí o víkendu ledovka, varovali meteorologové. Pozor už dnes večer (Novinky) – Dorazila obleva, bude to klouzat jak namydlenej dikobraz, tak bacha na to!
  • Kauza vydírání v IKEM: Co psal obviněný náměstek miliardáři Křetínskému (Seznamzpravy) – Ale jejda, tak už i Křetínský, a jeho noviny, jejda. Jelikož je to zajímavé, tak tady je AI souhrn od Copilotu:
    • Kauza IKEM: Článek popisuje trestní kauzu, ve které jsou obviněni bývalý ředitel a náměstek IKEM z vydírání lékařů a zneužití citlivé zprávy z mobilu senátora Pirka.
    • Role Křetínského: Článek uvádí, že obviněný náměstek Malý hledal pomoc u miliardáře Daniela Křetínského, který měl kontakty na premiéra Fialu a vydavatelství Reflex. Malý chtěl zabránit výběrovému řízení na ředitele IKEM a očernit svého protivníka Netuku.
    • Reakce zúčastněných: Článek cituje vyjádření Křetínského, Fialy, Malého a policistů. Křetínský popírá jakékoliv protiprávní nebo neetické konání, Fiala neurčitě odpovídá na otázku, jestli s Křetínským komunikoval o IKEM, Malý se hájí, že nechtěl nikoho poškodit, a policisté popisují důkazy, které získali z mobilu Malého.
    • Reference: Článek obsahuje mnoho odkazů na jiné zdroje, jako jsou server Neovlivní, časopis Reflex, Seznam Zprávy, Generální inspekce bezpečnostních sborů a další.
  • Pavel Blažek vymyslel způsob, jak se zbavit nejvyššího státního zástupce  • RESPEKT (Respekt) – Ale, že by? Dva roky se ptám na odvolání Stříže (nikoliv kvůli tomu, že by mi vadil, ale protože “ti nahoře” drží bobra mlčení a to mě sere) a teď najednou to vypadá, že bude odejit. Mám z toho spíše negativní pocit – protože pokud vadí Blažkovi, tak to bude patrně rovnej chlap na svým místě…
  • Komunikace o výsluhách byla nešťastná. Rezignace Kubka není na stole, říká šéf Mladých lékařů (Irozhlas) – Nešťastná… Ten chlap je rozený diplomat! Normální člověk by řekl, že to Kubek posral jak Baťa s dřevákama, ale on jen řekne, že to nebylo šťastné. Diplomat. V rozhovoru dále i neurčité “jednáme a asi stáhneme ty výpovědi přesčasů, nebo taky ne”. Postupně a uvidíme…
  • A to je pro dnešek vše. Dobrou noc a na napsanou zase příští týden (víkend již tradičně psát nebudu, teď jsem si jen zkoušel pluginy a dát 8 dní v kuse, úspěšně splněno, takže přecházím na standardní formát souhrnů v pracovní dny).

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Jedna odpověď na “08/12/2023 – Stříž!!!, lékaři, ledovka a IKEM”

  1. Díky, jsem dost ráda, že mi znovu chodí ty vaše denní přehledy do mailu. Ne že bych byla tak úplně líná si to číst na netu, ale takhle je to hezky přehledně, i s odkazy. Tak snad aspoň přes zimu by to mohlo vydržet, když není co, kromě házení sněhu, dělat. :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *