4-5/01/2024 – Blažek se zlobí, schodek dodržen, nic se už nechystá a úmrtnost nedoslýchavých

  • Vítejte v roce 2024. Leden doplňuji zpětně, většinu dní mám, ale nedal jsem to na web, takže leden bude podle počtu článků po jednom až třech dnech. Stalo se toho hodně, hlavně u mě. Jdeme na to.
  • Používání naslouchadla snižuje pravděpodobnost úmrtí u nedoslýchavých o čtvrtinu (Ct24.ceskatelevize) – Američtí vědci takříkajíc objevili Ameriku… Pochopitelně že sluchadlo (jmenuje se to sluchadlo, ne naslouchadlo, milá ČT) prodlužuje život – jeden si s tím všimne blížícího se auta, například. O dopadech na psychiku ani nemluvě – izolace v “tichu” je nápor na psyché a deprese je svině. Každopádně zajímavý výzkum, to procento je vyšší, než bych čekal.
  • Státní rozpočet loni skončil ve schodku 288,5 miliardy korun (Ct24.ceskatelevize) – Ačkoliv paví modelka strašila 470 miliardami a i já odhadoval spíš 340, tak to nakonec dopadlo daleko lépe. Sice žádná hitparáda, nicméně novelizovanou výši schodku se povedlo dodržet. Jistě – výnos z WFT je daleko za očekáváním a bez zrušení mimořádné valorizace důchodů by to bylo kolem 330, ale co už, pozitivní trend tam je.
  • Velké změny ani reformy už nechystáme, řekl Stanjura. Voliči je podle něj nechtějí (Zpravy.aktualne) – Neodpovídá to logice volebního cyklu a také to neodpovídá zájmům a volání voličů po nějakých razantních změnách. // Přeložím: Voliči ANO žádné reformy nechtějí, na ty naše sereme (stejně nám to hodí zase, protože Babiš) a jsme v poločase a doufáme ve znovuzvolení.
  • Supermoderní “kladivo” na HIMARS, chlubili se Rusové. Vzápětí přišla studená sprcha (Zpravy.aktualne) – Bum… Strašilo to tam jen pár hodin, pak si na tom pochutnal HIMARS. To jsou paradoxy, pane Putler… Odhadovaná cena té hračky je 250 mio USD, to bude bolet…
  • Mapy.cz aktualizovaly Panoramu. Na některých místech jsou fotky jen pár měsíců staré (M.zive) – Moc pěkné! Ten rozdíl oproti 10 let starým fotkám je opravdu markantní. Celá Morava se dočkala vylepšení.
  • Blažek řekl, že podá trestní oznámení v případu svého náměstka (Seznamzpravy) – „Navrhuji v této věci podat trestní oznámení příslušnému policejnímu orgánu nebo státnímu zástupci,“ doporučil Blažkovi ve středu Kapras. // Jo, to je to “nic se nestalo a držte hubu” od dona Pabla. Byl taktně upozorněn, že jednat musí. To bude zase na twitteru kňů, to ani nechci vidět. (Více v článku, je to komplikované, souhrn nemožný).
    • AI souhrn – Článek z webu Seznam Zprávy se zabývá trestním oznámením, které má podat ministr spravedlnosti Pavel Blažek v případu svého náměstka Antonína Stanislava. Toto oznámení je reakcí na doporučení protikorupčního ředitele ministerstva Jiřího Kaprase, který po prošetření protikorupčního podnětu Jana Benýška, ředitele insolvenčního odboru, dospěl k závěru, že ve Stanislavově éře docházelo k manipulacím zkoušek insolvenčních správců. Kapras rovněž poukázal na možné trestné činy zneužití pravomoci a uplatkářství. Dále doporučil, aby kontrola zkoušek insolvenčních správců nepřipadla pod Stanislava, kvůli jeho spojení s případem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *