12-16/01/2024 – Copilot Pro, ojeb přes dluhopisy, herec Rakušan a Temný případ se vrací

  • Copilot za vás přečte dlouhé PDF nebo smlouvu a shrne to nejdůležitější. Jak mluvit s AI… (M.zive) – Ale to je pěkný! Copilot přímo ve čtečce PDF v Edge, to může šetřit strašně moc času, vyzkoušet!
  • Bez základů, sítí i stavebního pozemku. Česká chata je mobilní a pro čtyři (Idnes) – Jako ano, je to nádherný, moderní, vzdušný a evidentně radost bydlet. Akorát mi 1,8 mega za 3x8m maringotku přijde jako úlet. Ale hezký to je, to zas jo.
  • Z kultovní detektivky je horor. Temný případ se vrací v nejlepší formě (Seznamzpravy) – První série mi přišla přeceňovaná, ale dalo se, druhou jsem nedokoukal a třetí ani neriskoval. Teď to vypadá, že čtyřka bude dobrá, tak uvidíme.
  • Přestaňte s námi vorat. Zemědělci vyjeli v traktorech na protestní jízdu Chomutovskem (Novinky) – To nevymyslíš – čeští zemědělci vyjadřují podporu německým, kteří protestují proti snížení dotací (které mají vyšší než čeští). A organizuje to chlápek z firmy z holdingu Agrofert. To je fakt možný jen u nás…
  • Microsoft spouští prémiového AI chatbota Copilot Pro. Stojí zhruba pětistovku a je propojený s Office (M.zive) – Začneme s AI. Už jsem se zaradoval, že můžu zrušit ChatGPT předplatné, ale bohužel Copilot Pro není dostupný (zatím) v EU a nepodporuje češtinu. Takže aktuálně to znamená akorát to, že ve webovém Copilot (Bing AI) pro nás dojde k omezení dostupnosti modelu GPT-4 (free verze má poznámku, že GPT-4 nebude k dispozici během “doby vyšší zátěže” a o modelu Turbo se tam nepíše vůbec). No, tak snad brzy dorazí Pro i do EU, neb AI v Outlooku mi přijde boží ;)
  • Banky se mimořádné dani vyhnuly přes státní dluhopisy (Novinky) – Česká spořitelna a Moneta Money Bank přiznaly, že neodvedly nic. „Snížení našeho základu pro výpočet mimořádné daně z příjmů významně ovlivnilo držení vyšší míry státních dluhopisů, u kterých je osvobozen úrokový výnos. Moneta aktuálně disponuje státními dluhopisy na úrovni zhruba 90 miliard korun,“ řekla Novinkám mluvčí Zuzana Filipová. // To se nedá ani komentovat. Stanjura zapomněl na daňovou výjimku…
  • ODS popudilo Rakušanovo video. Padlo i varování před rozpadem koalice (Seznamzpravy) – Už se perou… No, soudím, že tento rok už 5K nepřečká.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *