01/05/2024 – Poslední facka, kelímky, medvěd a čarodějnice

  • Na žádost kamaráda obnovuji CDD. Já to zapsané víceméně mám, ale neměl jsem motivaci to zveřejňovat. Teď mám. I kdyby to mělo zachránit jeden život, že jo. Co si jeden neudělá sám… Předchozí dny doplním průběžně, 2024 bude kompletní, doufám :)
  • Zemřel Miroslav Macek (Novinky) – A sakra. Takže Viditelný Macek už nebude mít další díly :/ Bylo mu 79 let. Čest jeho památce.
  • Sladké nápoje by mohly podražit. Válek je pro speciální daň (Ct24.ceskatelevize) – Tohle je nádherný. Kolem 5 Kč na litr džusu nebo coly. Že to pijí děti pod 15 let a je to škodlivé jako alkohol. No super. Akorát už z toho návrhu je jasné, že ve snížení spotřeby nevěří, ale do rozpočtu to prachy přinese… Já bych dal spotřební daň na aroganci, to by se politici nedoplatili…
  • Kelímková kauza z Majálesu. Rozhovor s pořadatelem (Irozhlas) – Obdoba spotřební daně – my to jako děláme proto, aby nebyl bordel, ale ve skutečnosti nám jde o to, abychom trhli desetitisíce na “záloze”, protože lidi nad tím mávnout rukou, než aby hodinu stáli frontu na zálohu 70 Kč za kelímek… Ten rozhovor je nádherný, mám z toho takový ty “osmdesátky na pouti” vibes. Strašnej hajzl ten pořadatel. Prej – když někdo přinese 20 kelímků, tak je ukradl. Vs když nad dvěma někdo mávne rukou, tak to je v pohodě… Hajzl, no. Ekologie, to víš že jo…
  • Prvomájový polibek bez květů. Změna klimatu mění tradice (Irozhlas) – Doporučuji kaštan, ty ještě kvetou. Někde.
  • Jdi domů, Ivane. Na prvomájové akci KSČM se sešlo i několik odpůrců (Novinky) – KSČ si udělalo šibřinky, exhumovali Semelovou, dorazil to dorazit i Paroubek, prostě klasiclej sraz mrtvol na Střeláku. Nic zajímavého. Z článku vybírám: Jeden z nich pouštěl prostřednictvím megafonu písně, jako je Modlitba pro Martu nebo Dobře míněna rada, což u účastníků akce KSČM vyvolávalo značnou nelibost.
  • Šéfovi VZP skokově stoupl plat a teď dostal rekordní odměnu (Seznamzpravy) – 1,8 mega roční bonus (k platu 300+ tisíc měsíčně). Přátelé, kdo z vás to má? A Martínka se skládala půlka republiky… No nic, je to podle zákona, tak mlčím.
  • Vzpomínkový rozhovor na Miroslava Macka: Nejpříjemnější život byl před pádem Říše římské (Vikend.hn) – Vzpomínka a zajímavé čtení. Rozhovor z 2015.
  • Další útok medvěda na Slovensku. Samice pokousala houbaře (Novinky) – Animal war pokračuje… Dneska se servíroval dědek na houbách. Dle výsledku nebyl strávník spokojen, tak uvidíme příště.
  • Přes osm tisíc nahlášených pálení a dvacet zásahů hasičů kvůli čarodějnicím (Novinky) – To bylo strachu a nakonec pohoda. A ne, bohužel, Dostálová a Schillerová vyvázly…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *