24/03/2019 – Rodičovský příspěvek (furt), zrušení biosložky, hrdina VKml a bordel

  • OMFG! Klid, to není nadávka, to je gin. Teda to byl gin, už není. Žufánek OMFG 2019 definitivně vyprodáno. Ani hlídací psi nevyběhli, po doprodeji se zaprášilo během minut. Příští rok to prý předělají. (Žufánkův blog).
  • Povídání s autorem knížek o městských legendách (Černá sanitka a další) Petrem Janečkem na (iRozhlas). Prý už pomalu končí doba hoaxů a začnou se vracet legendy. Nemyslím si.
  • Tím končí zajímavé zprávy, dobrou noc!
  • Kecám… :)
  • Praha chce zrušit bordel (Novinky). Napříč spektrem se politici uklidní, nejde o Strakovku…
  • Rozhovor s Ušatým traktoristou na (Lidovky). Šlachta si stěžuje, že celníci nemohou “dotahovat kauzy do konce” a musí je, chudáci, předávat policii. Hrozivá představa, že by tahle ozbrojená složka finančního gestapa dostala ještě větší pravomoci. Brr…
  • Návrh na zrušení povinné biosložky v palivech (čti: řepka) má podporu 40 poslanců a míří k projednání. Má i podporu ministerstva (ale dopravy). Podporu vlády nemá. A podporu nevlastníka největšího producenta toho svinstva u nás už vůbec ne. (Aktuálně). U Andyho ale pochopitelně jde o úplně jiný důvod, než že by jeho bývalá společnost přišla o miliardy. Pochopitelně. (jsem taky zvědav, jak je návrh řešen – neb musíme splňovat určité procento “ekologických” paliv v celkovém objemu energetiky a právě přes ten žlutej sajrajt se toho dosahuje ze značné části).
  • BFLMPSVZ, teda, co to kecám. VKml… Pan poslanec si zajel na demonstraci eko-aktivistů a s elegancí sobě vlastní odvážně vytrollil nějaká dvě náctiletá děvčata. Na facebooku. Hrdina. (Facebook) Prý: “Chudinky – ochotně se vyfotily s anglicky mluvícím (neumím srbsky) podivným strejdou – a netuší, že je za to vyloučí z protiklimatického hnutí. :-):-)” Konec citace. S takovým hrdinou bych fakt chtěl mít dvojdomek…
  • Petříček se sešel se starým jezevcem a nabyl dojmu, že jej snad má prezident i rád, nebo co. (Deník) Je to prostě diplomat.
  • Jezevec měl dneska napilno, ještě pokecal s kandidátem na slovenského prezidenta. O ovlivnění kampaně pochopitelně nejde. (iRozhlas) Pravil, že Šefčoviče “považuje za jediného garanta toho, že spolupráce V4 bude fungovat”. Silná slova, uvidíme, jak se bude pan prezident tvářit na Čaputovou, vyhraje-li.
  • Pár rozhovorů se slušnými Čechy (TM), kteří schvalovali veřejně tu poslední střelbu (Zéland). Prostě zlatíčka (iRozhlas).
  • No a je neděle, takže Čaulidi. Tentokrát velice kvalitně (z pohledu marketingu, fakta haprují jako vždy) zpracované. Až se mi neudělalo dobře (fyzicky). Nejprve “rodičák” (jako dávky, ne třídní schůzka) – kdo za to (špatné, pochopitelně!) může a tak. Tak může za to pochopitelně ČSSD (Maláčová, dokonce je zmíněn i Špidla). Koaliční partner je horší jak opozice, koukám :) Když ale došlo na “Hlavní problém dnešní koalice je, že ministryně Maláčová permanentně něco slibuje, potom mění názor a navrhuje něco úplně jiného.”, šel jsem regulérně do kolen. Máro, tvůj majitel tady nasliboval víc, než kdokoliv v historii. A mění názory klidně 3x za víkend! (na frázi “Babiš otočil” vrací Google přes půl milionu výsledků, to je 2x víc než pro celou ČSSD). Pak tam máme průzkum štěstí, neplýtváme, “investujeme do lidí” (to je dobrý slogan), pár čísel (o kolik přidali kam, fakticky jsou správně, vypovídací hodnotu nemají (k čemu je “navýšila se částka na důchody o XY”, když k tomu není napsáno, o kolik vzrostl počet důchodců? Tj. to nepřidali, to se muselo zvýšit, ze zákona. (to přidání k důchodu je v porovnání s tím maličkost) A tak je to se vším). Bezpečnost, Škoda Auto, jednání o Brexitu (jen stručně zmíněno) , cestopis a “koho jsem potkal”, zvýšení mzdy vězňů, nový stadion pro Sáblíkovou (jo, je to tam, ale až na konci), stejně jako jednání s Philip Morris. No prostě – klasika.
  • Že v případě rodičovského příspěvku jde fakt o značný problém (co se vlivu na preference sekty týče), ukazuje i mediální pokrytí. Snaha zafixovat “správný názor” je nepřehlédnutelná. Al Čapone byl dneska v ČT s tím “může za to ČSSD”, pak Čaulidi, pak ještě to samé u Xavera (Live). A Šílenu vyslali na Barrandov – Moje Zprávy Jaromíra Soukupa. A Stranický tisk (iDnes) si přisadil (stačí nadpis): “Nezastavitelný dávkomat. Maláčová chce přidat všem, neřeší, kde na to vezme”.
  • Medvěd pyskatý! (to není politika, to jsou zvířátka :)) – Zlínská zoo odchovala mládě medvěda pyskatého (Pozitivní zprávy) Krásný zvířátko :) A odchov se povedl jen v sedmi ZOO v Evropě. Tak vida – umíme ledacos, i pyskaté medvědy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *