25/03/2019 – Faltýnek strikes again, zákon o státní službě (v luftě), zas otočil a případ Tomio

  • Nebývalou silou pokračuje o víkendu zahájený kobercový nálet na Venezuelu Maláčovou, ČSSD a tak dále. Stranický tisk jede přesčasy. Cíl je jednoduchý – jelikož téma “rodičovský příspěvek” vyvolalo silnou bouři, je nutno zařídit, aby vše špatné ulpělo na koaličním “partnerovi”. Takže (iDnes) má na titulce “Nezastavitelný dávkomat” s odkazem, že Maláčová neřeší, kde na to vezme. Čekám, že brzo to dorazí Andy zachránit.
  • Mimořádné kontroly polského projímadla (chybně pokládaného za maso) ukončit hodlat nehodlá Argentina Toman. Rozumné rozhodnutí. (iRozhlas, rozhovor) Polskému ministrovi, co žertoval před časem na Twitteru, že nakažené maso nám sem pašuje Rumcajs a Křemílek s Vochomůrkou (fakt to napsal), nějak došel humor.
  • Refinancování státního dluhu (v nadpisu mylně označeno za “splacení”) domácími dluhopisy za daleko lepší úrok se MinFin povedlo (E15). Zbavíme se tak 85 miliard drahých dluhů z 2009. Dobrá operace (beze srandy, fakt chválím).
  • Má to ale roztomilý háček – úroky už zase rostou, takže vydání dalších dluhopisů (na refinanc, nebo na rezervy) bude zase dražší. No jo, ale vydat před rokem, dvěma dluhopisy do zásoby by znamenalo, že státní dluh vzroste. A to se nehodí do těch grafů vrchní surikaty…
  • Další (již třetí) úprava zákona o státní službě (and spol) je na spadnutí. Nově by už o vyhazovu úředníků (hezky řečeno “systematizace”) nerozhodovala vláda (kde se dá ledacos zjistit přes zákon o přístupu k informacím a obecně je to víc vidět), ale jen ministerstvo vnitra a financí. (iRozhlas) Nechcete to zrušit rovnou, kucí? Postupně k tomu spějeme.
  • Krteček – vnučka Millera přišla o autorská práva (Aktuálně).
  • Na (iDnes) našli “nejlevnější” data. Vtipné čtení :)
  • Babiš otočil. Co jsem říkal? Přiřítil se, oděn do stříbrné zbroje, v sedle Schillerové (teď už trochu kecám) a prohlásil, že si neuvědomili, jak je to vlastně nespravedlivé (Lidovky) (reference: “neuvědomili jsme si, kolik u nás máme druhů podnikání” u EET) a dodal, že teda jako zvýšení od prvního pro všechny (Novinky) (a někde se na to vezme, takovej je hodnej). Hele, uvědomují si oni vůbec někdy něco, když píšou ty zákony?
  • Tady fakt nejde dělat politická satira…
  • Faltýnek. (už by si zasloužil vlastní rubriku…) Tohle je jak Sicílie, Palermo hadr. Stručně: Falťas bydlí v bytě pronajatém od jednatele banky, kterou vlastní miliardář (a dobrý známý Falťuldy), který neobvyklým štěstím získal ve 2016 akcie ČD-Telematika (za půl miliardy, info Lupa), které chtěl ale koupit stát (a ostrouhal). Další kamarádi v dešti jsou Feranec (dnes ANO, dříve Agrofert) a advokát Hlína (Agrofert, dvorní právník a podepisovač (Profrost atd.), aktuálně asi zastupuje Faltýnka). Uf. Stručně to nejde, doporučuju přečíst, lepší jak Agatha Christie. Fakt hlína (Euro).
  • Je sucho, každý den přibude nový rybník, slibuje Toman (Novinky). Toto se líbí uživateli Vráťa Mynář.
  • Faltýnek. (dneska fakt samá kampaň). S informací o dalším Palermu přišel (Aktuálně). Zakázky za miliony získala PR/reklamní agentura od státu a státních podniků. No, nic zvláštního. Že jsou majitelé kamarádi s Fallínkem, to je bez souvisu. Ostatně – je to sympaťák, s tím by chtěl kamarádit každý! (Posílám písničku)
  • TV Nova bude patrně na prodej (Lupa). Andreji?
  • Za nepovolený odběr vody (třeba k zasněžování) hrozí pokuta až 10 mega. Za nevyřízené papíry k vodní elektrárně (chyba čistě úřední, povolené to měl) padla pokutička 120 tisíc. A tak dále. (ČT). Za kolik to bude mít Mynář?
  • Ministerstvo spravedlnosti (ANO) odložilo prošetřování možné účelovosti reorganizace na Středočeském kraji (ANO) ohledně odboru, který posuzoval rozhodnutí (z Černošic) o střetu zájmů premiéra (ANO). (iRozhlas) Nic se nezkoumalo, ministerstvo pouze prohlásilo, že podnět je “domněnka bez konkrétních faktů”. Pam, pada, dam…
  • Aktuální průzkum Centra pro vytváření veřejného mínění (iDnes). ANO posílilo o 1,5 p.b. (výsledky nezahrnují reakci na většinu kauzy Faltýnek, jinak by to posílení bylo výraznější…)
  • Venezuela vrací úděl, teda úder. Rozpovídala se pro (DeníkN, škoda, že je tam paywal, nádherný rozhovor). Holka, takhle to nevyhraješ. Odpověď na “Kdo navrhl ten kompromis?” – “Percepce, jak to bylo, se liší. Bylo to složité”. To pak má Mára zadarmo, proboha…
  • Pro pobavení ještě Tomio. Soudím, že nová medikace mu nesedla, v poslední době je hyperaktivní jak zhulená veverka… Podmínka, aby referendum bylo platné pouze pokud vítěznou odpověď podpoří alespoň 1/4 voličů je “v rozporu s demokracií” (FB), Aeronet slouží nadnárodním globalistickým elitám budujícím sluníčkářský neomarxistický multikulturní Nový světový řád (FB), CVVM se snaží zlikvidovat SPD, protože jej řídí Bakala a fandí TOPce (FB). Jo a perla k té blbosti v brněnském divadle (cituju) – “V této hře v nahý Ježíš znásilňuje muslimku”, “Odmítáme takovouto urážku našich civilizačních hodnot”, “Kdyby někdo něco takového udělal o muslimech, hned by se na něj sluníčkářští politici, novináři a aktivisté slétli” (FB). What? Země volá Tomia, příjem?
  • Senzibil chce telepaticky zastavit Brexit (iDnes). Hele, v porovnání s tím děním u nás – já mu to snad i věřím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *