26/03/2019 – O čapí krok dál, chaos v koalici, článek 11 a mateřská školka

  • Tak jedeme, dneska to fakt stojí za to. (vydáno se zpožděním, včera už jsem neměl energii)
  • Strana Půdní Distorze to má asi za pár. Lídr kandidátky do EU parlamentu zdrhnul z konference a při útěku poznamenal, že “takhle končí partaje” a on se na to “může vykašlat” (prej řekl vysrat, ale buďme slušní). Fofr! (Aktuálně)
  • Huhňavej – vyšetřování pokračuje, možnost nedůvěryhodných systémů hlásí šest rezortů, jde jen o páteřní infrastrukturu (iRozhlas).
  • Další zásah centrály proti organizovanému zločinu, minimum podrobností, pravděpodobný souvis s akcí Stoka. Ale nikdo nic neprozradí (iRozhlas). Zvykejme si, tady se furt něco děje.
  • Moc pěkný článek o naší jistotě “četl jsem perex, vím naprosto přesně, o čem byl článek” vyšel na (Živě). Fakt dobré čtení.
  • Další dobrý rozhovor. Meliorace, krajina porostlá řepkou, voda mizí, je čas jednat. (Lidovky) Ono už je skoro pozdě :/ Dejte si.
  • Starej jezevec se snaží urvat ještě nějaký vliv, ač už jde spíš o virtuální realitu. Zastal se šéfa ÚOHS Rafaje (to bylo jméno, ne přechodník). (Novinky) Ono už je to asi celkem jedno.
  • Šum svist tu. Došum(n)ěno. Dneska odešel Dan (Ne)konečný. Jindy bych napsal, že zemřel, ale v tomhle případě prostě přešel dál. Vejš. Jinam. Někam za ty ohňostroje, třpytky a zlatou mlhu. Tak čau, ty magore! (iRozhlas)
  • Schválena cenzurní směrnice. Do dvou let mají být ty blbosti integrovány do zákonů členských zemí. (iRozhlas) Ty články 11 a 13 jsou prostě průser. Samotná ochrana autorského práva je pochopitelně OK, nicméně způsob, jakým to řeší, je *********! Za naše EU poslance byli pro jen dva. Lidovci. Svoboda (nomen omen, co?) a Šojdrová. (Novinky)
  • Karenční doba. Zavedení proplácení by se mohlo posunout, navrhuje ANO. Až o půl roku, aby startovala současně s e-neschopenkami. ČSSD se to nelíbí, Onderka dokonce mluví o chaosu a porušení koaliční smlouvy! (Novinky) Už se perou! Teda, pardon, už se zase perou.
  • A pokračujeme v koaličním kočkování dále. Faltýnek (že mu ale rychle otrnulo, čulibrkovi…) říká, že teda jako nemusí se posouvat ta karenční doba, ale musí být záruka, že e-neschopenka bude fungovat od 1.1.2020. A tou zárukou má být hlava Maláčové (Novinky). Fakt řekl doslova: “Pokud budeme mít jako garanci hlavu paní ministryně, že to bude od 1. ledna 2020, tak pro posunutí nebudeme”. Ten Fallínek je ale hlavička. Popcorn?
  • Asociace operátorů poslala Andymu ceny, grafy a nějaké povídání o mobilních datech, které bojovník za levná data chtěl. Grafy jsou manipulativní, ceny tam nejsou a na otázky mu neodpověděli. (TW) Andy je naštván, že teda jako tohle ne! (iDnes) Chápu. Ale zase na druhou stranu – konečně Čobol zlatkavý na vlastní kůži poznal, jaké pocity mají poslanci (a já) z jeho odpovědí na interpelace a z dalších projevů. Akorát ti operátoři ty grafy jen poslali, nemávají s nima na kameru :)
  • Finanční správa otočila. (jaký pán, takový krám, že ano) EET ve zjednodušeném režimu povolují i tam, kde sice internet je, ale provoz je příliš rychlý na nějaké crcání s účtenkama (třeba divadelní bar). (Podnikatel) Docela změna. Kdo to tady tvrdil, že EET nebude znamenat žádné významné zdržení při prodeji?
  • Po přiznané trollí farmě Jaromíra Soukupa tu máme přiznanou trollí (spíš trotlí, v tomto případě) farmu SPD. Přispívání do diskuzí na Novinkách a Paradementních listech prý vyhrává voliče. Pravili Volný a Bojko. (iRozhlas)
  • Méďa tuláček dorazil až do Krásné. Tohle není o politice, to jsou zvířátka (ale Čunkovi ani muk!). Prošel kolem obecního úřadu, k trvalému pobytu se ale nepřihlásil (iDnes).
  • Obránci tradičních hodnot, rodin a tak měli dlouhou debatu v parlamentu. Řešily se sňatky homosexuálů. (iRozhlas) (Lidovky) Ve skutečnosti šlo ale o tajnou soutěž na téma: jakou největší hovadinu jde ve sněmovně pronést s vážnou tváří. Vítěz není znám, šlo o opravdu luxusní důkaz, že politici by měli pravidelně papat jód. (za mě teda vede Jarošová z SPD s výrokem: Když se něco jmenuje manželství, tak to asi nebude určené pro muže a muže, nebo ženu a ženu. Mateřská školka také není určena pro důchodce. Dnes možná zlegalizujete sňatky homosexuálů. Ptám se, kdo přijde na řadu příště? Sňatky ve třech, ve čtyřech. Pedofilové a sňatky s dětmi, zoofilové se zvířaty a další a další sexuální odlišnosti, aby to bylo fér). (Steno)
  • Účelovka z Bruselu se bude řešit v dubnu. (iRozhlas) Střetozájmový premiér má ještě pár dní čas na přípravu nového kňů.
  • A zlatý hřeb do rakve, teda, co to plácám, večera! Policie dokončila vyšetřování dotační srandy s názvem Čapí(ča) hnízdo. (iRozhlas) Jelikož Junior je od partičky šachů se Seniorem nezvěstný, byl z toho vyloučen (jako z prošetřování, stíhání trvá). Zbytek stíhaných se teď může seznámit se spisem (a požádat o doplnění), což máme na pár měsíců. Pak si to přečte státní zástupce, zase tak měsíc nejmíň. No a pokud se ten rozhodne, že to stojí za ty nervy, tak bude obžaloba a soudy. A ANO zase přepíše morální kodex. Andreji, kamaráde, kdybys nelezl do té politiky, dál jsi to mohl řídit ze zákulisí a nahrabat další miliardy, vy vole…
  • Dostal jsem ban v jedné “antiBabiš” skupině na FB. Dovolil jsem si poukázat na drobný detail – že sdílený příspěvek je blbost, lež a výmysl stoky s názvem Forum24. Ještě pár takových zkušeností a začnu snad volit ANO… Blbci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *