19/01/2022 – Slevy budou, povinné očkování nebude, estetický přínos roušek a Blaško na hrad

  • Tak jedeme. Zprovoznění automatizace iOS Zkratka -> AirTable -> WordPress znamená, že si ty komentáře k článků můžu přidávat rovnou po přečtení z mobilu a vše níže už se generuje samo. Což šetří čas, a to tak, že velmi. Nevýhoda je, že to má jednotný formát: Komentář – Titulek – Odkaz (asi to výhledově otočím) – ale copa jsem Shakespeare?
  • Zcela dle očekávání a inflace, žádné překvapení. Akorát teda podle toho titulku bych snad i soudil, že pohonné hmoty někdy nedávno zlevnily, nebo co… – Benzín i nafta začnou zase zdražovat (Novinky)
  • Nápad jistě dobrý – přenesení pravomoci na ředitele, takže to může být vyhlášeno rychle, bez zdržování hygienou apod., až 10 dní ředitelského volna a pro rodiče nárok na ošetřovné – otázkou zůstává, jaké budou výsledky… Zda si to každý ředitel “lajzne” vyhlásit. Uvidíme. – Vláda schválila návrh, aby mohly mít školy kvůli covidu buď volno, nebo výuku online (Novinky)
  • Zvlášť některé… Jak říkal Čochtan: Ona když stála po kolena ve vodě a měla něco na hlavě, třeba švába nebo tak… No tak když tam takhle stála a smrákalo se a padala mha a ona tuhle stála a vy jste se dívala támhle, tak jste mohla mít pocit, že by támhle někde mohla bejt hezká ženská – Nasazená rouška na obličeji dělá lidi atraktivnějšími, vyplývá ze studie (Novinky)
  • Říká se tomu tvrdý naráz na realitu. Před volbami říkali “zrušíme slevy a ušetříme 6 miliard”. Teď došlo, že to jen tak nepůjde (bez toho, aby dav s holemi a skripty vyrazil na Strakovku…). No a takových nezrušitelných dárečků ještě čeká v řadě… – Ministr Kupka navrhne snížení slev v dopravě. Mají nově pokrývat jen polovinu ceny jízdného (iRozhlas)
  • Odlehčím ;) Tohle je nádherný! A nejlepší je ten medvěd! :D Jukněte – Nadšenec vybudoval zahradní železnici. Je propracovaná do nejmenších detailů (Deník)
  • Ještě větší blbec, než jsme doufali… Všichni ti, kdož mu (podle něj) ty prázdniny v USA posvětili, říkají, že to bylo před lety, o mandátu poslance se nebavili a ta doporučení ke studiu byla pouze ve smyslu máš/nemáš na to… To je fakt far sky, far far away… – Zůstal v tom sám. Farského hodili přes palubu všichni (Novinky)
  • Čas na změnu hesel… I když už asi poněkud pozdě. A hlavně připomenutí, že pro každý účet bychom měli mít co? Správně, Kefalín, unikátní heslo! – Katalogu titulků OpenSubtitles.org v létě totálně vykradli databázi. Přiznal se až teď (Živě)
  • Je ovšem zajímavé, že tady píší, že zaplaceno bylo a únik na internet se konal až teď. Kdežto Živě tvrdí, že výkupné zaplaceno nebylo. A pak věř čemukoliv na internetu, že… – Titulkové službě Opensubtitles unikla hesla všech uživatelů (Lupa)
  • Turbulentní doba. Tak opět “zrušíme to radši všechno, aby lid nebrblal”. – Je rozhodnuto. Očkování povinné nebude (Novinky)
  • Z odůvodnění vyplývá, že na parlamentní půdě je dovoleno vše a stejně za to může Kalousek. To je taková hezká tečka za tímhle případem… – Babiš se za „zabití lidí cez padáky“ Kalouskovi omlouvat nemusí, potvrdil soud (Novinky)
  • Upřímně řečeno – po tom, co předvádí posledního půl roku na twitteru, se tak nějak není čemu divit. A tím bychom mohli tuhle reality show asi definitivně uzavřít. – Konec kauzy zavlečení na Krym. Posudky o zdraví Babiše mladšího nepřesvědčily (iDnes)
  • Zatím jsem nevyzkoušel, tak nemůžu hodnotit a doporučovat, ale vypadá to zajímavě, tak pro info – – FAMU spustila svůj videoportál, účtuje si 80 korun měsíčně (Lupa)
  • Zajímavej rozhovor pro odlehčení – – Pomáháme firmám z offlinu. Z přesunu prodeje na internet těží i tradiční značky, říká šéf FG Forrest (Cc)
  • Pán Bůh s námi a zlý pryč… Ale jo, i tyhle klauni je potřeba občas slyšet cinkat rolničkami, tak proč ne, alespoň bude v prvním kole zábava. – Boj o Hrad zvažuje další generál. „Pokud seženeme podpisy, kandidaturu přijmu,“ říká Blaško (DeníkN, paywall)
  • A na závěr modelka z Instagramu. Sice to je za paywallem (🔒), ale to je vlastně dobře. Dobrou noc. – ANO chce ukázat i své poslance, nejvíc je vidět Schillerová. Popisujeme, co se v hnutí děje po odchodu do opozice (DeníkN, paywall)
  • Místopředseda opozice pojede na výlet. Docela by mě zajímalo, kam všude by pozvali toho, kdo by se omluvil za Tomia… Hm, asi nikam, nikoho nezajímá… – Tomio Okamura: Po omluvě za Pekarovou Adamovou mě pozval do Budapešti maďarský ministr zahraničí (iRozhlas)
  • A to by dneska stačilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *