26/04/2022 – Vzkaz do kosmu, bobr, tříbení názorů a abnormal…

  • A tímhle máme doplněné resty :) Jo, tenhle den byl dobrej, to nechám i na TW jako oznámení :)
  • Za vychované dítě bude od ledna pětistovka k důchodu navíc (Novinky) – Tohle je několik let starý návrh lidovců/senátu (psal jsem už ve 2018 – Čau Andreji), co Andrej “neviděl” a pak převzal a pak zapomněl…
  • Meteorologové předpovědí na květen nepotěšili (Novinky) – Tak prej zima. Ač mělo být teplo… Situace na meteorologické frontě se mění každou minutu! Jako vždycky. Já už jim fakt nevěřím od té doby, co přiznali, že místo žab používají počítače… Nebude-li pršet, nezmoknem. Nebo tak něco.
  • Vědci hodlají vysílat nový vzkaz pro mimozemšťany (Novinky) – Nedají si pokoj… Jako by těch katastrof nebylo málo. A nazvali to Galaktický maják, v nejlepší tradici katastrofických sci-fi. Co by se tak asi mohlo pokazit, že? (No, za těch pár tisíc let, než to někam dorazí, už nás to stejně trápit nemusí).
  • VZP odpustila v rámci milostivého léta penále za 479 milionů (Novinky) – Dobré zprávy. A konkrétní informace o druhé vlně milostivého léta – Týkat by se mělo jen exekucí, které začaly před loňským 28. říjnem a odměna pro exekutora se zvedá na dvojnásobek (pokud to projde). To už není tak pozitivní zpráva, ale alespoň něco.
  • Jurečka: Hledáme jiného kandidáta na prezidenta, než je Pavel (Novinky) – Jen abyste nepřebrali… Jinak v rozhovoru: KDU se nebojí, že by následovala osud ČSSD, spolupráci ve vládě vyhodnotí rok před volbami, bohužel se musí šetřit i na platech ve státní správě, máme program. Jo a facka pro Putina bylo ok vyjádření.
  • Bobra v Pardubicích uvěznila mříž kanalizační vpusti, pomohli mu hasiči (Novinky) – Nová bába pod kořenem, to se ujme ;)
  • Chaos a drahé zmatky. NKÚ tvrdě zkritizoval stát za nepřipravenost na epidemii (Novinky) – “Epidemii tak provázel chaos řízení a improvizace, konstatoval v pondělí Nejvyšší kontrolní úřad” – ŠOK! Očekávám, že příští rok NKÚ oznámí šokující zjištění, že voda je mokrá… Klasika: nepřipravené hygieny, chybějící počítače, neřízení se pandemickým plánem, nevyužitá eRouška atd. Zkrátka – vláda Lordů Chaosu.
  • Karlovarský festival zahájí v červenci filmové léto. Cenu prezidenta festivalu letos získá Bolek Polívka (Irozhlas) – Fascinuje mě, že je každej rok ten plakát hnusnej úplně jiným způsobem, to už je umění!
  • Tady byste Android nečekali. Oldskůlová konzole rozjede staré hry, navrch přidá i dotykový displej (M.mobilmania.zive) – Ale čekali, vždyť se to jmenuje Retroid… Každopádně za $99 to vypadá lákavě – kapesní emulátor GameBoy, Neo Geo, SNES, NES a Game Gear s výdrží 4,5 hodiny a krásným retro designem. To budu sledovat.
    • ODROID-GO Advance V2, aura black (Rpishop) – No, a proto je fajn někdy číst diskuze. Neznal jsem, vypadá ještě lépe než ta hračka s Androidem, zvládne emulaci snad všeho od osmibitů po PSX a je výrazně levnější (1700). Ok, do toho jdu.
  • Rektor VŠE: Ševčíkovy výroky pomáhají tříbit názory na svobodné akademické půdě (Novinky) – „Přestože v některých ohledech mohou být výroky docenta Ševčíka považovány za kontroverzní, přispívají k tříbení názorů tak, jak by tomu na svobodné akademické půdě mělo být,“ míní. No, radši bez komentáře.
  • Kreml odřízl Polsko od dodávek ruského plynu, země za něj odmítala platit v rublech (Zpravy.aktualne) – Zásobníky mají plné z 80 %, na jak dlouho to vystačí, zpráva neuvádí. Polsko je na ruském plynu závislé z 55 %. (Pro srovnání – naše zásobníky jsou na 30 % a naše závislost na ruském plynu je 100%)
  • Ne „abnormal“, ale „at normal“. AFP opravila zprávu o radioaktivitě v Černobylu (Novinky) – Tohle prostě nevymyslíš! Chyba v přepisu… Aka: Pojďme jíst děti. Chyba v čárce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *