28-29/05/2022 – Energie, Michl hovoří, otevřeme bazén (zase) a Slovensko sa súdí

  • Víkend klidnej, až na válku, to by mohlo být častěji. Tak jen těch pár odkazů a vzhůru si užít letního počasí!
  • Johnson po kauze covidových večírků zmírnil etický kodex pro vládu (Novinky) – Učí se od nás! Teda od ANO. Morální kodex už profikorupční hnutí změnilo 2x, aby nemusel majitel rezignovat. Další změna se očekává po odsouzení ?
  • Síkela: Zavedeme slevu až 20 procent na energie (Novinky) – Rozhovor k energiím. Speciální tarif stále ve stavu konceptu, ale už naznačuje první čísla – sleva na nějaký (neříká na jaký, akorát že budou tři podle toho, k čemu domácnost využívá energie) objem odběru měsíčně. Ve výši 15-20 % (což pokrývá akorát inflaci, ne to extrémní zvýšení cen). Jo a nebude se vztahovat na rekreační objekty. To mám #seShibouNaChatě radost… (stejně topím dřevem)
  • Aleš Michl: Za přísnost mě lidé nebudou mít rádi. Bez odříkání však inflaci neporazíme (Ekonom) – Dlouhý rozhovor s Michlem, s řadou věcí lze souhlasit, z ekonomického pohledu zajímavé teze. Akorát když vrchní ekonom ANOfertu pronese: “Koruna bude silná jedině tehdy, když budeme mít dlouhodobě vyrovnané veřejné finance. Když budeme mít silný export a přebytkovou obchodní bilanci a zároveň se nebude zhoršovat běžný účet platební bilance. Nic z toho teď Česko nesplňuje,” rostou mi facky na rukou. Ne že by neměl pravdu, ale když to srovnám s tím, co patolízalsky publikoval poslední čtyři roky, tak soudím, že by měl držet hubu.
  • V karlovarském Thermalu dokončují bazénové centrum, kompletně jej otevřou v polovině června (Irozhlas) – Počtvrté… Viď, Alenko? ?
  • O inflaci trochu jinak (Pkohout.com) – Zajímavé čtení, krátké, ale zajímavé. Každá příležitost se vzdělat je dobrá, tak sdílím ;)
  • Slovenský soud bude znovu řešit evidenci Babiše v StB (Novinky) – Ten súd som vyhrál! Trikráť! // Leda tak hovno, Andreji…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *