20/07/2022 – 200 let GJM, tetováním proti válce, nedůvěra a Lavór to konečně řekl na plnou držku

  • Zpětně, sorry za spam v mailu u odběratelů. No, ještě pár dní dáme (to jsem zvědav, co to udělá ráno na twitteru s automatickou publikací přes Zappier…
  • Dvě stě let od narození Gregora Johanna Mendela: moravský venkovan, který změnil svět (Denikn) – V tomhle vedru nejede nic dělat, tak tady je výborné čtení o životě nejslavnějšího českého (německého) vědce, co nebyl vědcem. Úžasný text z klávesnice pana Koubského. Doporučuju!
  • Můžou nám zakázat prázdné plakáty, ale nikdo mi nezakáže nechat si zarýt barvu pod kůži: Rusové se tetují ve vzpouře proti válce – VOXPOT (Voxpot) – Strašně silný text a fotky. A přitom to je jen jedna, dvě věty od každého, co poslal fotku. Slabší povahy ať radši nečtou. ?
  • Česká politika je na tom prachbídně. Prezidentovi či vládě důvěřuje sotva třetina lidí (Novinky) – 28 % důvěry (rozhodně+spíše) pro hradní trosku i vládu. Na nedůvěru vede o 1 % Zlodědek, neb u něj “neví” 3 %, u vlády 4 %. Pro vládu nejhorší výsledek od 2017, kdy Sobotka odvolával Bureše. To zas bude v Čaulidi nablito…
  • Američané dodají na Ukrajinu další raketomety HIMARS (Novinky) – 4 další kousky, takže už jich budou mít 16, byť stále bez munice s doletem 300 km. Ono i těch 80 km zatím stačí – rusáci zasraný dneska vyhlásili “operační pauzu” (čti: nemáme lidi, zbraně, munici, akorát propaganda furt jede).
  • Rusko už chce větší území než Donbas. Lavrov: Cíl vojenské operace se změnil (Denik) – Vzápětí Lavrov podle deníku Kommersant ještě dodal: „Nyní je geografický cíl jiný. Nejde jen o DLR a LLR, ale také o Chersonskou oblast, Záporožskou oblast a řadu dalších území. Tento proces pokračuje, a to soustavně a vytrvale.“ // Rusáci zasraný. V Záporoží je mimochodem ta největší jaderná elektrárna. Jinak jsem fakt zvědav, jak naše proruské filcky teď přepnou z “osvobození dvou “republik”” na co vlastně? Anexi?
  • Bývalý premiér ČSSR Štrougal není schopný chápat smysl a obsah trestního řízení, tvrdí znalci (Irozhlas) – Pořád pokračuje proces ohledně střílení (atp.) lidí na hranicích. Dědkovi je 97, s trochou štěstí mu už v říjnu nebude 98… Stejně je zajímavé, jak tyhle rudé svině jsou dlouhověkké… Inu – Sanopz.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *