21/07/2022 – Vedro, odložená reklama, odejité mladé eFko a tríček…

  • Sice je okurková sezona, tak se toho moc neděje, ale sakra už, když už to píšu, tak proč nepublikovat? No, zejména proto, že na to takhle nad ránem nemám náladu a sílu. Ale ok, doplním zpětně (celej červenec je napsanej, v AirTable). Tak dneska jen těch pár zpráv. Vedro,
  • Odložení druhé kauzy Čapí hnízdo platí. „Nebyla to reklama, ale sponzoring,“ říká žalobce (Denikn) – Na to odůvodnění jsem čekal, ale tohle jsem opravdu nečekal… Stručně řečeno: nelze stanovit cenu obvyklou (protože maj 6 posudků, z toho 4 od Agrofertu, a ony jsou, světě div se!, v rozporu), není možné získat důkazy o plnění takhle zpětně (nikdo tam holt ty tisíce plakátů nefotil), rozhodnutí, kolik platit, bylo na zadavateli (Agrofert) a pokud platil víc (no, trošku jo), tak to je jeho problém… Odloženo, zapomeňte… Neuvěřitelné.
  • Nebylo to nadhodnocené, řekl žalobce o odložení druhé kauzy na Čapím hnízdě (Seznamzpravy) – Ještě rozhovor k tomu rozhodnutí. Za pozornost stojí většina, zejména pak ale: “Faktická realizace reklamního plnění byla prověřena především slyšením zaměstnanců a návštěvníků Farmy Čapí hnízdo”. A-ha…
  • Faltýnek mladší: V politice končím (Novinky) – Ač sice platí – qualis pater, talis filius, tak opačně to bohužel neplatí… Starej nikdy neodstoupí, nebo tak něco. Mladej je ve dvou průserech (Stoka a nelegální prověřování), tak jde. Starej má diář a pohodu… Profikorupční hnití in da best.
  • Vedra nekončí. Česko čekají supertropy (Novinky) – Léto. Od pondělí superléto. A pak si zvykneme…
  • Česko může čerpat 550 miliard z fondů EU, má schválenu většinu programů (Novinky) – Schválena většina (8 z 9) programů na období let 2021 až 2027 (jo, zase máme o rok skluz, takže vláda ve 2027 si zase opticky vylepší rozpočet jako ta minulá (ale to už si nikdo z letoška nebude pamatovat)).
  • Bartoš: Babiš používal „tríček“, kdy tvrdil, že Česko nic vracet nebude (Seznamzpravy) – Jen taková jednohubka. Že “ČR nic vracet EU nebude” říkám už léta – prostě z toho důvodu, že buď ty platby vůbec nedostala, nebo došlo k přepisu v rámci dotačního titulu na jiné žadatele. Ale Agrofert bude vracet ČR (možná, po letech soudů…).

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *