14/02/2023 – Znova Feri, drahej Hradní právník, elektrifikace aut a Mafra na prodej

  • ONLINE: Je to nechutné, nikdy bych to neudělal, říká k obžalobě Feri. Hrozí mu až deset let vězení (Irozhlas) – Máme Valentýn, takže co jiného řešit, než dvě dokonaná znásilnění a jeden pokus… Dneska tedy nejprve Feriho obhajoba (úvodní řeč) a pak výslech svědků (svědkyň), který je ale neveřejný (pochopitelně). Zajímavé je pozorovat, kdo z těch, co u Babiše trvali na presumpci viny, najednou jedou presumpci neviny… Kávičku?
  • Téměř 21 milionů korun. Dopočítali jsme hradní účty za právní služby advokátní kanceláře Nespala (Irozhlas) – Slušný vývar od neslušného rezidenta… Jo, zastupoval i Baláka, Mynáře a tak. Je to tam vše detailně, i s tabulkou. Nejlepší ovšem je vyjádření mluvčího Nováka: Nárůst nákladů v roce 2022 vysvětluje „mimořádným nárůstem sporné agendy v souvislosti s mnohostí ataků různých vlivových, nátlakových a aktivistických skupin na prezidenta republiky a jeho aparát v souvislosti s koncem jeho mandátu a pokusy o zbavování jeho pravomocí v rozporu s Ústavou ČR, to vše za mohutné frontalni podpory některých tendenčních médií“.
  • Moji práci dneska dělají tři ministři se šesti náměstky, říká Havlíček (Seznamzpravy) – Ano, Karle, dělají, to je právě ta největší změna… ? Jinak standardní Sony Kája, jak ho všichni známe a milujeme. Jinak klobouk dolů před Bastlovou, já bych ho už v půlce prohodil dvěma. Zavřenýma…
  • K Mynářovi zatím doputovalo jen několik výpovědí. Na odchodu je i Ovčáček (Seznamzpravy) – Podrobnosti o změnách (bez nových jmen, ještě se jedná), o inauguraci (vojenská přehlídka nebude, Hrad bude otevřen veřejnosti a Pavel přijde pozdravit lid na třetí nádvoří) a dalších detailech. Příjemně otevřené, to tu nebylo. Ovšem nejlepší je Mynář, který cítil potřebu říci hned v první větě odpovědi na otázku, jak přípravy probíhají, toto: “My jsme deklarovali, že nebudeme bránit předávání úřadu”. To seš hodná hyena, dostaneš kostičku…
  • Přehledně: Co přinesl rok 2023 pro OSVČ a drobné podnikatele (Seznamzpravy) – Přehled letošních změn. Přehledně.
  • Europarlament definitivně schválil povinnou elektromobilitu od roku 2035 (Idnes) – Takže za 12 let už si nové auto se spalovacím motorem nepořídíme, teda pokud to nezmění a pokud bude ještě nějaká EU existovat, že… Bylo přijato 340 hlasy pro, 279 bylo proti a 21 se zdrželo hlasování. A Zdecho nedorazil radši vůbec.
  • Putin stahuje wagnerovce z Ukrajiny (Novinky) – Výborná zpráva. Hlavně skrze důvod – Kreml se obává, že se zakladatel skupiny Jevgenij Prigožin stává „příliš mocným“ a mohl by proti ruskému prezidentovi intrikovat.
  • Nejkrásnější vědecké pracoviště v Česku je v oblacích (Novinky) – Už při pohledu z dálky se mi orosila záda až po stehna… Brrr. Ta věž, teda spíš konstrukce, má 250 metrů. Jo, čtvrt kilometru na výšku… Prej nejkrásnější… bych umřel už v desetině cesty… Ale je to zajímavé, to ano.
  • Z vrchu čtvrt kilometru vysokého stožáru je vidět přes půl republiky (Idnes) – Nedalo mi to a hledal jsem nějaké fotky z vrcholu té věže (proč já si tohle dělám…). Tak tady jsou. A i video. Strašlivé, brrr.
  • Nadprůměrné důchody porostou pomaleji (Novinky) – Furt jen signály, nic konkrétního. Že by tam mohla být valorizace o 2/3 inflace, ne o celou, to už víme (akorát teda to má možná platit jen nad určitou míru inflace, nevíme nad jakou a jestli), teď přidali nějaké úvahy o progresivní valorizaci, nebo co. // Proto chci do toho mechanismu vstoupit a snížit výši valorizace u lidí s nadprůměrnými důchody a zároveň hledat cestu, jak pomoci těm, kteří mají důchody dneska velmi nízké // Chaos? Kde? Tady…
  • Tykač potvrdil zájem o koupi vydavatelství Mafra (Novinky) – Tak Andrej už nepotřebuje dotovat Mafru, aby o něm psali pravdu (teď ideálně potřebuje, aby se o něm rok nepsalo nic, že) a stejně už to bylo prd platný (s ohledem na troje projeté volby). Hodnota Mafry je něco přes 3,2 miliardy, prý. Loňská provozní ztráta už jen 200 mega (výrazné zlepšení, ale furt je to ztráta).
  • Syndrom fidorka. Proč sociální sítě nabízejí reklamu na to, o čem právě mluvíme (Zpravy.aktualne) – Dost zajímavý článek na téma “kolik a jak” toho o nás sociální sítě vědí. Jsou to jen obecné základy, takže nic pro experty, nicméně právě proto zajímavé a doporučuju k přečtení ;)
  • Svoboda bude po zvolení primátorem Prahy řadovým poslancem (Novinky) – Dá k dispozici funkce ve sněmovních výborech. Odstoupí také z místa přednosty gynekologické kliniky a rezignuje na členství ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny. // No hurá! Teda pokud to zase nebyl jen kec, věří mu snad už jen Udženia…
  • Moldavsko dočasně uzavřelo vzdušný prostor (Novinky) – Pátý UFO! To už není náhoda! Nasadit alobal na hlavu a nevycházet z domu, pokud možno (ať nás emzáci nemusí nahánět po lese…).
  • Prezidentské volby se opakovat nebudou. NSS smetl stížnost Janečka (Novinky) – Díky bohům za ty dary!!! Repete už by tahle republika nezvládla…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *