04/05/2023 – Aj AI, útok na Kreml, profesor oznamuje zjevné a sčuch v Budapešti

  • Dneska se urodilo jak v AI, tak i na vládní frontě (tam to je spíš NS – natural stupidity). Takže se pohodlně usaďte, dejte si kafe a lexaurin, jdeme na to:
  • Smršť novinek v novém Bingu. Dostane historii, doplňky, bude kreslit grafy a analyzovat PDF (M.zive) – Začneme s AI ;) Microsoft se rozjel s Bing AI a hodlá v tom pokračovat svižným tempem, bude mocí číst pdf a analyzovat jej, přibudou doplňky historie je její sdílení s ostatními a mraky dalších funkcí. Ode dneška už taky je k dispozici každému, pozvánky zrušeny. A Bing Creator (DALLE na obrázky) se naučil česky (to jiná neuronka neumí). Wow.
  • Petr Pavel jmenoval ministrem školství Mikuláše Beka a ministrem pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (Irozhlas) – Toho školství je prokletý, tam se ministři střídají pravidelně (krom Plagy, ten vydržel celé období). Víc k tomu nemám.
  • Zaútočil Kreml dronem na Kreml? Podle amerického institut pro studium války to naznačuje několik věcí (Irozhlas) – Je krajně nepravděpodobné, že by dva drony mohly proniknout několika vrstvami protivzdušné obrany, a pak vybuchnout nebo být sestřeleny přímo nad srdcem Kremlu tak, že vše bude působivě zachyceno na kameře. // Asi tak.
  • Za útokem na Kreml stojí USA, tvrdí Peskov (Novinky) – Jsme si dobře vědomi, že rozhodnutí o podobných teroristických útocích nepochází z Kyjeva, ale z Washingtonu. Kyjev jen dělá, co je mu řečeno, pravil Čubkov. To víš že jo, klaune. Každopádně to je přesně dle očekávání a šablony.
  • Ceny energií nejsou nízké, konstatoval Fiala po schůzce s dodavateli (Novinky) – A příští týden profesor oznámí, že svítá na východě… Šaškec tohleto. // Celou tiskovou konferenci věnoval premiér Fiala údajně vadným statistikám. K vysokým cenám energií, které lidi trápí, se dostal až v samém závěru, a to na novinářský dotaz. // Chyba je prý v tom, že do statistik dávali jen ceny pro nové zákazníky, nikoliv pro stávající. Takže to se změní. A: „Dospějeme k tomu, že se naši občané budou dozvídat realitu,“ prohlásil. // Ježíšikriste, jen to ne!!!
  • Čas zlikvidovat Zelenského, říká Medveděv po domnělém útoku na Kreml (Idnes) – Další ukázky argumentace rusáků a je to teda síla. Úplně nejlepší je jeden magor, co tvrdí, že USA se chtějí zmocnit území Ruska, protože v Yellowstone má vybuchnout supervulkán (ano, je tam) a vyhladit veškerý život v severní Americe… Vidím to na denaturák…
  • Midjourney je s novou verzi 5.1 ještě realističtější než dřív. Ale už neumí Emmu Watson! (M.zive) – Evoluce, nikoliv revoluce (ono už to o moc lépe nejde), ale nádherný výsledky, jukněte na galerii. Ten vývoj jde strašně rychle…
  • Orbán přivítal v Budapešti „ochránce svobodného světa“ Babiše a Klause (Novinky) – Přítel Orbán byl nadšen, že Kikina a Čapina dorazily… Když mluvil o Babišovi a Klausovi, tak dodal, že nechápe, proč právě oni nestojí v čele Evropy. „Doufám, že se toho ještě dožijeme,“ pravil. A já doufám, že ne. Každopádně sraz to byl veselej. Al Čapone durdil proti GreenDeal (kterej sám podepsal) a pak se družil se starým Kikinou, kterému dřív nemohl přijít na jméno. Škoda, že ten cirkus není putovní…
  • Klaus je největší polistopadové zlo, reagoval Babiš | Domov | Lidovky.cz (Lidovky) – Že nekecám, tohle je z 2014. A dáme citaci: “Určitě jsme na tom lépe než před listopadem, ale ne všichni a určitě ne díky němu, ale díky tradičním schopnostem našeho národa,” míní Babiš. A k tomu ještě dodal. “Nicméně jsme na tom mohli být podstatně lépe, kdyby v politice nebyli lidi, kteří tam šli kvůli vlastnímu prospěchu nebo egu, což u něj platí pro oba důvody,” podotkl Babiš na Klausův účet. // Krása, že?
  • ČSSZ potrvá ještě týdny, než začne vyřizovat penze včas (Novinky) – Pravda, vleče se to…
  • Pivovar zkusil v reklamě transgender. Tvrdě narazil (Seznamzpravy) – Pro odlehčení. V článku je video té propagace. Viděl jsem to, vypláchl si oči jarem a doufám, že nic takového už v životě neuvidím. On nebude problém v tom, že ta “influencerka” je trans, spíš sázím na ten její projev – afektovaná veverka na speedu, něco naprosto strašného. Dejte si ?

Začínám přemýšlet, že bych s tímhle šel na Pickey, ne kvůli monetizaci, ale spíš aby tamní uživatelé měli možnost si přidat #coDenDal do sledovaných a dostávat nové příspěvky do upozornění/mailu. Byl by o to zájem? Prosím do komentářů (pro lenochy to dělat nebudu ?).

Jinak mám pár dalších nápadů na týdenní newslettery, ať už #coTýdenDal, nebo novinky z AI/IT (jo, když vidím, jakej úspěch maj daleko horší newslettery od lidí, co maj desetinu mých znalostí a pětinu talentu (ok, jdu vyvětrat), tak mi to nedá, to bych napsal v pohodě a fakt ne za 145/měsíc za 4 newslettery… ? Zdravím Elišku). Tak taky kdyžtak do komentářů, zda by byl zájem.

Mám takový dojem, že od příštího týdne stejně začnu psát mnoho navíc, už mi to zase píše, tak toho musím využít. Jo a knížka Se shibou na chatě a něco navíc už je hotova tak z poloviny, aktuálně jsem pokořil metu 500 tisíc znaků a zdaleka nekončím (klid, to bude e-book volně ke stažení, to fakt monetizovat nehodlám. A budu mazat, hodně).

A to je asi tak všechno k poznámkám pod čarou. Jo a můžete mi za ten přehled koupit kafe, na $4 na Patreon, kdybyste jako echt chtěli. Platím z toho hosting a výcvik psů, kterej dělám taky zadarmo. No, podnikatel na baterky prostě.


Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

2 odpovědi na “04/05/2023 – Aj AI, útok na Kreml, profesor oznamuje zjevné a sčuch v Budapešti”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *