05/05/2023 – ÚS má práci, Wagnerovci to balej, pistole a zdraží pivo

  • No s váma je teda spolupráce jak s mrtvou ondatrou, tvl. Já se tu včera ptám na takový zásadní věci, jako je další směřování těchto přehledů a rozšíření na další oblasti (AI, že jo,) na stříbrným podnose vám to naservíruju a chci jediné – komentář. A z těch 570 lidí, co tohle čtou, mi odepíše (dělal jsem si čárky!) ani jeden… To je pak na hovno, takováhle práce… No nic, slovy klasika: Vyprdnoutsenaně, vyprdnoutsenato, vyprdnoutsenavšechno, tisíciletej brouk, kreveta a záprtek! Prdlajs, prdlajs, já jsem jim to říkal, vyprdnoutsenato!
  • Protiústavnost důchodové novely je v retroaktivitě či legislativní nouzi, tvrdí poslanci ANO (Irozhlas) – Takže to dneska podali k ÚS. Včera podali senátoři, ti ale navrhují zrušení celé novelizace, kdežto ANO chce alespoň část (snížení valorizace), nebo celé. Tudíž to ÚS patrně sloučí do jednoho projednávání. No, oni maj vlastně pravdu, koalice to neprosadily šťastně, ale zda to je neústavní, to rozhodne a soud. Jo a ANO inzerujte, že mají na stížnosti podpisy všech svých poslanců, takže Andrej asi přišel do práce…
  • ONLINE: Wagnerovci se stáhnou od Bachmutu, oznámil Prigožin. Zdůvodnil to nedostatkem munice (Irozhlas) – Konečně nějaká dobrá zpráva z války. Pokud teda rusák zase nekecá (už se takhle stahoval několikrát).
  • Vyšší daň by zdražila pivo o koruny, víno o mnohem víc (Novinky) – Jelikož “vláda, která zdraží pivo, padne” uživatel dávno neplatí, tak můžeme brát přesun piva do nejvyšší sazby DPH za zaručený. Znamenalo by to zdražení o 10-15 %. Cigarety by měly zdržovat o 5-7 korun ročně (uf, přestal jsem kouřit akorát včas…), no a to víno je ve fázi návrhů, měnil se to ze dne na den. Aktuální znění: Podle informací Hospodářských novin ministerstvo financí uvažuje, že by malí výrobci vína do objemu 100 tisíc litrů ročně platili spotřební daň jen 11,70 koruny z litru, zatímco všichni ostatní včetně dovozců 23,40 Kč. Výroba vína do dvou tisíc litrů pro vlastní spotřebu by pak mohla být od daně osvobozena.
  • Pavel věnoval Zelenskému pistoli (Novinky) – Sice mi to přijde jako nošení sov do Athén, ale musím uznat, že ta CZ 75 z edice Řád Bílého lva je fakt nádherný kousek. Jako WTF mi ale přijde aukce Zbrojovky, ve které se prodává NTF token s obrázkem té pistole. Jako jo, výtěžek jde na Ukrajinu, ale stejně ta móda “všude blockchain” je dost otravna…
  • Čunek: ANO a ODS zrušily superhrubou mzdu a teď vláda dělá hovadiny (Novinky) – Definice smíšených pocitů je odedávna “vidět, jak vaše tchyně padá ze skály ve vašem novém autě”. No a teď k tomu přibude “číst, že Čunek říká něco rozumného”… No jo, stručně a věčně popsal, co je na vládním zkráceně penzí špatně a proč to nepodpořil. Krátký rozhovor, naprosto přesný.
  • Kvíz: Středoškoláci to mají za sebou. Zvládli byste letošní maturitu z češtiny vy? (Zpravy.aktualne) – Ale tohle je pěkný! (A lehký) 10 otázek, zkušenosti si to. A kdo nedá 8/10, měl by se zamyslet ;) (ono to nevyžaduje ty pojmy nějak znát, stačí prostá logika a cit pro jazyk)
  • Prouza je zvláštní týpek. Ať si jeho obchodníci dávají majzla, říká ministr Nekula (Zpravy.aktualne) – Zase se nám vykulil Nekula: Normální ceny jsou to, co zákazníci vidí, když nakupují ve ‘slevách’. To, co se tváří jako slevová akce, tak je normální cena, proto vyzývám zákazníky, nekupujte mimo slevové akce, protože to je zbytečně předražené. // Já už z něj nemůžu, to se nedá tohleto, to se nedá…
  • Raiffeisenbank klesl čistý zisk o 28 procent (Novinky) – Po Spořitelně následuje stejný trend i u Rajfky… Předpoklad obrovských výběrů WFT (daně z mimořádných zisků) se nám začíná bortit, jak zahradní nábytek pod Halinou Pawlowskou… No, Stanjuro, na těch -295 miliard to fakt letos nevidím…
  • Prigožin už je vyloženě nepříčetný: Šojgu, Gerasimove, kde je sakra munice? (Novinky) – Tak tohle video (s titulky) mě přinutilo změnit názor výše. No, tohle nevypadá, že to nemyslí vážně (tak dobrej herec podle mého není). Nasranej na nejvyšší míru, měl by se držet dál od oken… Citlivější povahy si to video odpustí a spokojí se s článkem, na videu je 70 mrtvých rusáků a i když je to točené v noci, tak detailů je tam dostatek na noční můry.
  • Selena Gomez na Met Gala vytvořená umělou inteligencí (Idnes) – Ovšem tohle je pecka a současně ukázka, co nás čeká. Ta fotka je patrně z Mindjourney V5 a fakt by mě nenapadlo ji nějak detailněji zkoumat, prostě bych to bral jako real… Při bližším podrobném zkoumání tam je pár detailů, které by mohly rozeznít zvonek “bacha, asi AI”, ale fakt jen pár (roušky a divné proporce lidí v pozadí, palec na pravé ruce a tak podobně), ale kdo by to zkoumal, že?
  • Nepřišli jsme dělat líbivé kroky, říká Pekarová o klesající popularitě vlády (Idnes) – Dlouhej rozhovor s MPA, nemám na to nervy, tak jen okomentuju titulek – To víme, o vládě sebevrahů píšu už od roku 2018, tak už, kurva, něco dělejte!

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 odpovědi na “05/05/2023 – ÚS má práci, Wagnerovci to balej, pistole a zdraží pivo”

    1. ? Poznávám výstup z tvého generátoru komentářů! To je ještě snadnější, než poznat výstup z GPT ?
      A ano, jsi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *