20/07/2023 – Půl miliardy kňů, rusáci kradou děti, Rakušan nedrží hubu a litr vodky

  • Jelikož mi Elon hodil vidle (ne, 4200 USD měsíčně platit nebudu, ani 100 USD) do veškeré automatizace, tak jedeme manuálně. Není to komplet ale alespoň něco.
  • Šedesátimetrový asteroid minulý týden těsně minul Zemi. Byl objeven až dva dny poté (M.vtm.zive) – Tak zase nic… Ale ten drobek by toho moc nezpůsobil, jen pár kilometrů zničených budov. Zajímavé je, že proletěl 97 tisíc kilometrů od Země (1/4 vzdálenosti Měsíce).
  • Důchodový systém skončil za první pololetí v deficitu 40,3 miliardy korun, vyplývá z údajů ministerstva (Irozhlas) – Tohle vůbec není dobré a bude hůř. Mandatorní výdaje jsou strašlivé a změna v nedohlednu. Stačí asi tohle shrnutí z perexu článku: Výdaje za půl roku se meziročně zvedly o 56,5 miliardy korun, tedy o pětinu. Rostou i příjmy, na pokrytí penzí ale nestačí. Proti loňskému prvnímu pololetí se na odvodech vybralo o 26,5 miliardy víc, asi o sedm procent.
  • Teploty porostou, v neděli bude znovu přes 30 stupňů, nejvíc pršet má v pátek (Irozhlas) – Léto. Fuj…
  • Penam z koncernu Agrofert dostal na Slovensku obří pokutu, přes půl miliardy korun (Novinky) – Z Průhonic zní táhlé a hlasité Kňů, protože flastr za půl miliardy už nejsou zrovna drobné. Je to ten případ z 2017, kdy nejlepší český podnikatel (heh) koupil na Slovensku konkurenci přes bílé koně a zapomněl to oznámit antimonopolnímu úřadu (který by to nejspíš zakázal). Kňůč tiše, hajzlíku.
  • Rakušan vytroubil tajně chystané sankce na rodinu ruského zbrojaře. Dal mu tím čas (Novinky) – To je vůl jak anděl ?‍♂️ Tweetne, že prověří možnost zařazení rusáka na sankční seznam… Tweetne to. Předem. No to jsem zvědav, co pak jako zabaví… Nejhorší je, že se můžeme utěšovat tím, že je akorát blbej a nebyl to záměr… Bože můj…
  • Partner náměstkyně Komrskové už není její asistent. Po tlaku od vlastní strany (Seznamzpravy) – Kauza “malá domů” u Pirátů ukončena. Pozdě. Vložila se do toho i vrchní králík Richterová: Důvěra je křehká. Pojďme se soustředit na to, jak ji neztratit a jak se poučit. // To hodně štěstí teda…
  • Proti dezinformacím mezi Romy bude bojovat tým odborníků (Seznamzpravy) – Tohle by bylo vlastně děsně vtipný, kdyby to nebylo tak smutný… Romáci zjistili, že část české společnosti (dezolé olé) nesnáší víc Ukrajince než Romáky a po tom incidentu v Brně (klasická férovka 12 na tři, nebo tak nějak) cigání… A toho se chytnou další a už to jede. Takže to jede napříč republikou a Ukrajinci znásilňují romské děti i tam, kde byl nějakej Ukrajinec naposledy v šedesátémosmém… A naši spoluobčané, kteří maj v holé hlavě holé hovno, jsou najednou největší kamarádi cikánů. Tohle prostě nevymyslíš…
  • Zasažený muniční sklad na Krymu už druhý den vybuchuje. Satelitní snímky ukázaly exploze (Novinky) – Soudruhu poručíku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Akorát jsme zlomili lopatu. (Tohle je reference na fór z devadesátek, starší vědí)
  • Nezletilá vypila na koupališti v Šumperku dvě lahve vodky, musela pro ni záchranka (Novinky) – Tak to musela být party! Když to počítám (pro holku, 60 kg, konzumace v průběhu 4 hodin ten litr), tak mi to vychází na šílených 6 ‰ (a kalkulačka mi píše, že řídit může za 3,5 dne). Tvl, to je splávek!
  • Běloruský Červený kříž přiznal, že se podílí na odvážení dětí z ukrajinského území (Ct24.ceskatelevize) – Rusáci zasraný. // „Skutečnost, že Bělorusko bylo obviněno z únosů dětí, které se k nám přicházejí zotavit, mě jednoduše do hloubi duše pobouřila,“ řekl ve státní běloruské televizi Šaucov. Podle agentury AP v Rusy okupovaném městě Lysyčansk na východě Ukrajiny dále uvedl, že jím vedená organizace se aktivně podílí na převozu ukrajinských dětí do Běloruska kvůli „zlepšení jejich zdravotního stavu.“ „Běloruský Červený kříž byl, je a bude v této věci aktivně zapojen,“ nechal se slyšet.
  • Vláda jedná o změnách v konsolidačním balíčku, ve hře je ponechání novin v nižší sazbě DPH (Ct24.ceskatelevize) – Mají to propracovaný a promyšlený, to nemohu říci… Bordel na kolečkách tohoto. // „Debata dál pokračuje a uvidíme, kam se dostaneme, rozhodně není u konce,“ komentoval ministr pro místní rozvoj a místopředseda vlády Ivan Bartoš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *