09/08/2023 – Zisky rostly, Vaňková se vyčůrala, Balák se odvolal a čipy

  • „Moderátor nemůže urážet lidi.“ Europoslanec Blaško žaluje Jaromíra Soukupa (Seznamzpravy) – Inu – Jaromír Soukup se v pořadu Jaromíra Soukupa v televizi Jaromíra Soukupa choval jako Jaromír Soukup a má na krku žalobu od nejhloupějšího europoslance. Tak já už jen kávičku :) // Kvůli větám o tom, že „lampasáci nejsou moc chytří“ nebo že „sedí v europarlamentu, bere půl milionu měsíčně a vypráví tam nesmysly“, žádá Hynek Blaško omluvu od televizní stanice i moderátora a odstranění tříminutového videa z archivu.
  • Primátorka Vaňková i její náměstek mají negativní test na drogy. Brněnská koalice pokračuje dál (Irozhlas) – Jak jinak, po letech, že. Každopádně sranda s tím vysvětlováním je veliká… // Detaily si ale nepamatují. I proto Vaňková podle svých slov zpočátku tvrdila, že snímek je fotomontáž. Teprve později jí prý někdo situaci připomenul. “Neuvědomuji si, že by tam docházelo k jakékoliv aktivitě, která je na té fotografii zachycena, ale stoprocentně to vyloučit nemůžu,“ řekla Vaňková.
  • Série explozí na Krymu: To nic, jen cvičení s kouřovou clonou, chlácholí úřady vyděšené Rusy (Novinky) – Jo, protože vojenská cvičení a likvidace staré munice sebe dělají zásadně bez ohlášení a uprostřed války, samozřejmě…
  • Všichni zdražili, teď hlásí pohádkové zisky. A Češi platí (Novinky) – V článku tabulka, kterou s přehledem vede Vodňanská drůbež a nárůstem zisku o 165 %. Našilidi to zaplatí, že áno… No a co se s tím dá dělat? Nic ?‍♂️
  • Stížnost na blokaci dezinformačních webů smetl soud ze stolu (Novinky) – Tak tím je to definitivně uzavřeno a bude klid. Zdůvodnění je však vpravdě šalamounské – nešlo o nařízení, nýbrž pouze o návrh či doporučení, proto jde o rozhodnutí provozovatelů sítí, nikoliv vládní nařízení. Hotovo.
  • Místo žhavého pekla globálního otepleni možná přijde mrazivé sevření nové doby ledové (M.vtm.zive) – Klimaskeptik aby se v tom vyznal… Pokud se zastaví Golfský proud, tak bude doba ledová, pokud to teda nepřebije oteplování, což nepřebije, ale von se možná nezastaví… No, počkám si, až se k tomu vyjádří modrý, ne zelený, Václav Klaus straší…
  • Primátorka Vaňková oznámila výsledek testu na drogy. A přišel orloj vyjadřování podpory (Novinky) – Komedie pokračuje. Paní primátorka se nám vyčůrala a, Světe div se, negativní! Technická poznámka: aby měla ten test pozitivní, musela by se nastřelit méně než 12 (resp. 24, pokud šňupe ligu) hodin před tím celou republikou sledovaným močením… Fakt už bych se na to divadlo vychcal… Ale titulek se Novinkám povedl.
  • Balák podal dovolání v kauze těžby v Lánské oboře (Novinky) – Rád bych pana lesníka upozornil, že není Mynář… Z toho nic dobrého nekouká.
  • Přeprava Zelenského českou vládní letkou vyšla na miliony. Rozkaz vydalo i NATO (Idnes) – Tři mega a naši flastenci (a Stranický tisk) se můžou zvencnout… Za mě perfektně utracené peníze, reklama a zásah jak kráva (možná i větší…) a za pár drobných.
  • Z Německa roste čipová velmoc. Tchajwanci postaví velkou továrnu u Drážďan (Idnes) – Zahraničí moc nedělám, ale tohle bylo dneska na Twitteru a všude jinde nosné téma surikat z holdingu. Patrně každý, kdo nenapsal, že Němci jezdí do Číny a maj továrnu, zatímco my jezdíme na Tchaj-wan a máme Tchaj-wance v senátu a prd, patrně musel vrátit stranickou knížku a dostal od Havlíčka důtku s výstrahou, nebo tak něco. I Patrik to psal opakovaně a RT Holce… No, takže fakta: Německo zadotuje tuhle výstavbu 5 miliardami euro, na to fakt my nemáme a ani jsme i tom nejednali. A Patrik dostane piškotek.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *