19/01/2024 – Průšvih v daktyloskopii, gorily, eDoklady a jedna fiala netleská

  • Otisky prstů nemusí být jedinečné. Umělá inteligence nabourala desítky let starý předpoklad (M.vtm.zive) – AI jede. Nadpis je dost zavádějící a i článek se do toho zamotal, každopádně – dosud se předpokládalo, že je jedinečný otisk každého prstu jedné osoby, jenže AI dokázala najít podobnost a s úspěšností (zatím) 70 % spojit otisky různých prstů s jednou osobou. Působivé hlavně proto, že se učila jen na malém vzorku (60k sad otisků).
  • Fiala: Nehraju na to, aby mi lidé zatleskali (Novinky) – Tak to potom hraješ správně, profesore… Dlouhý rozhovor, nemám na to nervy, tak poprosím AI:
  • Většina goril horských žije bez problémů s tasemnicí (Novinky) – Zajímavé zjištění, ale nejvíc se mi líbí titulek. Čeština je prostě kouzelná.
  • Sněmovní volby by v prosinci ovládlo ANO s 35 procenty, uvedl Median. Klesla podpora druhé ODS (Irozhlas) – Jediná dobrá zpráva je, že klesla podpora SPD. S 9 % je až čtvrtá za ANO, ODS a Piráty. Nicméně to vyluxovalo ANO. Klesla i podpora ODS, nutno podotknout, že po zásluze…
  • Změna v hodnocení na školách. Projekt Vysvědčení JINAK si dává za cíl komplexní zhodnocení žáků (Irozhlas) – Makali na tom 3 roky, výsledkem je osm stran místo dvou a jsou tam i kolonky pro nakreslení obrázků a sebehodnocení žáka. Jo a známky tam volitelně můžou být taky… Nejvíc mě dostala část, ve které “poskytuje zpětnou vazbu” žákovi a rodičům celý pedagogický sbor. To bude sranda…
  • Poněvadž já mám děsnýho pamatováka. Prezident vyrazil na oblíbené Cimrmany (Idnes) – To někdy tak vyjde, no (viz můj tweet tady na konci).
  • Pornoherečka Rika Fane porodila, spojovali ji s Vémolou (Idnes) – Pracovní úraz…
  • Představujeme nejočekávanější RPG hry letošního roku, vybere si každý (Idnes) – Překvapilo mě, že mě nic nezaujalo. Asi stárnu… Ale hezký obrázky tam jsou.
  • eDoklady přicházejí. Proč je používat a co naopak neumí? (Lupa) – Hezký souhrn, stručně: aktuálně to moc smysl nedává, počkám tak půl roku. Ale je fajn, že alespoň jeden ICT projekt ve státní správě dorazil dle plánů.
  • Vysmívají se obětem, chválí vraha. Střelby zneužívají proruští aktivisté a ‚bojovníci‘ proti systému (Irozhlas) – Klasika: A zakládá se tohle všechno vůbec na pravdě? Mám na to svůj vlastní subjektivní názor a hotovo. A protože je svoboda slova, tak jsem se takhle projevil! // Ona by fakt idiocie neměla být trestná. Sám mám jednoho známého, který od té tragédie furt tvrdí, že “tam něco nesedí”, načasování “je podezřelé” a tak dále. A odvolává se na zdravý rozum a mediální manipulace, které prohlédl… Nicméně je dostatečně inteligentní na to, aby se držel mimo paragrafy… Ach jo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *