22-24/01/2024 – Asi vítr, Bartoši, ÚS rozhodl, Komora furt blouzní a bojovné ANO

  • Palworld je prvním nečekaným trhákem letošního roku. Kombinuje pokémony, survival a online hraní (M.doupe.zive) – Potvrzuji, je to neskutečná pecka!
  • Spuštění eDokladů rozbilo registry. Lidé si nemohou pro léky na občanku, uvádí SÚKL (Idnes) – Komedie pokračuje, nejede NIA. A to tak, že vůbec. Jakkoli jsem o víkendu chápal, že staré železo logicky nezvládlo nápor, tak teď už je to nemluvitelné. Kterej Einstein to implementoval, že to zboří NIA? Ach jo…
  • Martin Mesršmíd (DIA): eDoklady shodily Identitu občana, musíme ji zásadně předělat (Lupa) – Tenhle rozhovor je naprosto šílený, z pohledu IT testera. On ví, že to spadne, počítá s tím, nemá jak to otestovat, ale prostě to spustí a doufá, že se to časem nějak srovná… Státní ICT, no.
  • Primátor Plzně Zarzycký odmítl setkání s Pavlem. „Chová se jako prezident pětikoalice“ – Echo24.cz (Echo24) – Tak samozřejmě že ten náš blb je za ANO. Největší sranda je, že Pavel se s ním ani potkat nechtěl ?
  • ONLINE: Snížená valorizace důchodů platí. Ústavní soud zamítl stížnost opozičního hnutí ANO (Irozhlas) – Víceméně dle očekávání. Soud konstatoval, že legislativní nouze byla ústavní, právo opozice na připomínky (Okamura 7 hodin v kuse) nebylo omezeno a snížená valorizace platí.
  • Hospodářské komoře by měli platit všichni podnikatelé, trvá na svém její šéf (Novinky) – Zajíček prostě nedá pokoj a furt blouzní… Ne, nebudu si platit jako OSVČ nějaké odbory, co jsou úplně na nic (povšimněte si, jak jsem slušný). Vyfič, králíku!
  • Jejich zániku litoval celý národ. Svatojánské proudy dnes leží na dně přehrady (Idnes) – Velice zajímavé čtení a dobové fotky. Fakt to tam bývalo krásné.
  • Prototyp vesmírného habitatu explodoval poté, co ho jeho tvůrci schválně příliš nafoukli (M.vtm.zive) – Bum! To byla ale šlupka! Hezký, bouchlo to až daleko po překročení maximálního tlaku, což je úspěch. A vypadá to zajímavě – nafukovací habitat, co zabere 5 metrů a pak se nafoukne do rozměrů třípodlažní budovy, wow!
  • Vybojujeme to jinak, zní z ANO po rozhodnutí Ústavního soudu o penzích (Novinky) – Očekávané kňů. Prej: Za hnutí ANO slibuju, že až se vrátíme do vlády… To už by šlo kvalifikovat jako nebezpečné vyhrožování, že.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *