25/01/2023 – Vohralíková out, důchodci se maj, záložna ODS a STAN se bouří

  • Vohralíková na Hradě jako kancléřka končí, dohodla se na tom s Pavlem (Idnes) – Osobní důvody, tolik ta stručná zpráva. Ale těším se na konspirační teorie některých intelektuálně nesmělých – vystřídá ji ředitel Aspen Institutu…
  • Starostům dochází trpělivost: Fiala si neuvědomuje, že takhle volby prohrajeme (Zpravy.aktualne) – A užívej se perou… No, čekal jsem to, říkal jsem to, akorát to jde rychleji než jsem si myslel. Článek plný vyjádřeních špiček STAN a k tomu ještě analýza a komentář. Bude to rychlé…
  • Čeští důchodci jsou na tom celkově desátí nejlepší na světě, v materiálním blahobytu dokonce první (Novinky) – Tenhle článek téměř zbořil Novinky – už je tam 6000 komentářů a to je venku jen dvě hodiny. Ono jako ano, je to studie, která nebere v potaz spotřební koš důchodců, nýbrž obecný koš, nicméně výsledky zajímavé. Doporučuju k přečtení.
  • Matky, které měly držet panel v trupu letadla, chyběly. Boeing je nenainstaloval, píše list (Novinky) – Nádherný titulek! ? Doporučuji nasadit otce.
  • Končící kancléřka? Největší zklamání mého života, řekl prý poradce Kolář (Seznamzpravy) – Definitivně Koláře rozlítilo, jaké veřejné ponížení a znemožnění mu nedávno nachystala. Petr Kolář se s prezidentskou kanceláří nejprve domluvil, že bude lepší, když si jako poradce hlavy státu udělá bezpečnostní prověrku u NBÚ. Třeba proto, aby se mohl dostat i k utajovaným dokumentům. Začal si kvůli tomu chystat podklady, když najednou Jana Vohrálíková přišla s tím, že Kolář prý žádnou prověrku potřebovat nebude. // Tak ano, tohle zní daleko pravděpodobněji. Byla odejita.
  • Oblbnul jsem nezkušené politiky, psal šéf záložny o lidech z ODS (Seznamzpravy) – To snad není možný tohleto, to se mi zdá… // „Mohl ukrýt před správcem daně finanční prostředky v minimální výši 53 milionů Kč, přičemž tyto prostředky předal Kamilu Bahbouhovi, aby prostřednictvím jeho manželky pro něj nabyl akciový podíl ve společnosti Wastech,“ píše Wurst v dokumentu podaném u Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *