21-22/05/2022 – Lidem hrabe, don Pablo hovořil, další milosti a kojící žena v kalhotkách

  • Jakej jste měli víkend? Já dost pracovní, a to nemám na mysli jen trnky (já to snad nikdy nedoklučím… Ale hlavu vzhůru – soused půjčí štěpkovačku, tak to už snad konečně půjde! (tohle v Praze neznáte, což?)). Tak jdeme na ten víkend, byl, jako obvykle, klid. Až na tu válku:
  • Češi na úřady posílají vlasy a otisky prstů. Úředníci nevědí, co s nimi – Echo24.cz (Echo24) – České úřady zaplavily stovky žádostí lidí, kteří se chtějí zbavit svých povinností vůči státu. Takzvaná čestná prohlášení o životě zasílají občané s tím, že se tak vyvážou ze všech smluv s Českou republikou, často jako doklad k žádosti přikládají i své vlasy, vousy nebo otisky prstů. // Lidem hrabe stále víc… Evidentně nějakej flastenec objevil a přeložil blbost o tom, že státy jsou vedené na burze jako korporace (to běželo v Americe ve 2012 a následně to zpropagovali idioti z QAnon) a našim dvouzubcům se to zalíbilo… No, všichni maj volební právo…
  • Učitelce mateřské školy na Slovensku naměřili v práci přes 1,8 promile (Novinky) – Já se jí nedivím… Zlatý shiby… ?
  • Moskva zakázala vstup do Ruska tisícovce Američanů. Je mezi nimi i Biden (Novinky) – A zrovna takhle před prázdninama. A von se tak těšil!
  • Blažek: Šance soudit ruské válečné zločince tu určitě je (Novinky) – Jo, jasně, šance je – ve hvězdách. Jinak dlouhý rozhovor s donem Pablem o justici a tak. Za zmínku stojí postoj ke Střížovi: Hele, my ho sice slibovali odvolat, ale to můžu jen já a nechystám se na to, tak držte hubu. // Nádherný. To bude ta změna, nebo tak něco.
  • Řeka na Slovensku se zbarvila do oranžova, vymřelo vše živé (Novinky) – Začíná se nám to kompletovat, akorát ty egyptské rány bere rok 2022 na přeskáčku… Tohle první, covid pátá a ty opičí neštovice jsou šestá. Nicméně člověk alespoň vi, na co se připravit…
  • Bionic reading chce zrychlit čtení. Vyzkoušejte si, jestli tato finta, která má ošálit mozek, působí i na vás (M.zive) – Hodně zajímavý experiment – zvýrazní první písmeno/písmena slov textu a někomu se to pak čte rychleji. Zkusil jsem, pro mě to funguje, zajímavé. Tak pro odlehčení ;)
  • Fotogalerie: Podívejte se, jaké breberky se s vámi v přírodě koupou a co všechno umí (Idnes) – Zvířátka našich vod, moc pěkná galerie s detailními popisky. Nedělní čtení. (arachnofoby varuju předem, je tam pár pavouků)
  • Zemřel redaktor Neviditelného psa Jiří Wagner – Neviditelný pes (Neviditelnypes.lidovky) – Sbohem, Jiří! Snad maj nahoře lepší kafe než v Rybce…
  • Elon Musk nerozumí svobodě slova ani moderování obsahu na sociálních sítích – Liberální institut (Libinst) – Sice to je Pánek, ale článek zajímavý a ozdrojovaný kvalitně. Škoda, že si to Elon nepřečte. I když – asi by pak zabanoval Liberální institut a všechny jeho členy… ?
  • Milostivé léto se rozšíří i na daňové exekuce (Novinky) – Další možnost úniku z dluhové spirály přijde (možná) příští rok. Půjde o daně či nedoplatky za sociální či zdravotní pojištění ve správním řízení, nikoli přes soudního exekutora (to jsou ty nižší). Jak to bude s penále ještě není jisté. Tak uvidíme, shoda na tom je napříč spektrem.
  • Kojící žena v kalhotkách zahnala orla od vyděšené husy (Novinky) – A dneska už fakt končím, tohle nic nepřekoná. A ano, na videu je přesně to, co slibuje titulek. A v článku ještě více. Dobrou noc.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *