27/04/2023 – Peltaven, rekordní nepopularita, ČOV se rozhoupal a furt hledaj miliardy…

  • Pelta a Kratochvílová jsou vinni, rozhodl i napodruhé soud. Zmanipulovali sportovní dotace (Irozhlas) – Pelta ven! Peltu opět poslal do vězení na šest let, Kratochvílovou na šest a půl. Verdikt není pravomocný. A k tomu pokuty 5 a 2 mega. Očekává se odvolání, pochopitelně.
  • Vláda má největší úkoly teprve před sebou a už teď je nepopulární. To není v pořádku, říká politolog (Irozhlas) – Shrnutí článku asi takto: této vládě se podařilo něco, co žádné jiné (krom té Zemanovo úřednické). V necelé polovině mandátu už na ni nadávají nejen její nevoliči, ale i voliči. Ač oba tábory z přesně opačných důvodů. Shodnou se akorát v tom, že vláda dělá málo. No, já jsem říkal, že po Budelípech musí nastoupit vláda sebevrahů, akorát to vypadá, že se jí do sebevraždy nechce. Ač je to jedno, buď se odepíšou sami (a alespoň něco dají do pořádku), nebo budou odepsáni (a nenapraví nic).
  • Český olympijský výbor se vymezil proti účasti ruských a běloruských sportovců na olympiádě (Irozhlas) – No hurá. Nechali si tam teda trošku prostor, neb v usnesení je “dokud trvá válka na Ukrajině”, ale furt lepší než nic.
  • Jurečka by opět zkrátil dobu pojištění na důchod na 25 let (Novinky) – Každej den něco nového! Tak zatímco včera nadnesl myšlenku, že do předčasného by se mohlo až po 40 letech, tak dneska chce snížit z 35 na 25 minimum pro přiznání důchodu (věk zůstává stejný, jde o opatření, které by se mělo týkat hlavně cizinců s trvalým pobytem ze zemí, s nimiž nemáme smlouvy o návaznosti sociálních odvodů). No, nevím, školy nemám, ale něco mi tam nehraje (Čech očura všechno, že).
  • Feri: Fyzicky se ty skutky nemohly stát (Novinky) – Podle titulku jsem myslel, že se hájil impotencí, pardon za humory. // Další jednání je na programu na konci července, kdy by kromě případného doplnění dokazování měly zaznít závěrečné řeči, eventuelně by mohlo padnout i rozhodnutí v případu. // Tak uvidíme. Nechci a nedokážu soudit.
  • Zrušit zvýhodnění zaměstnaneckých benefitů. I tuto úsporu zvažuje vláda (Novinky) – V nadpisu jen jedna z “uvažovaných možností” (netýká se strávenek, jen všechno ostatního) po včerejším jednání vlády (6 hodin to trvalo, hotovo nemaj, není shoda). Celkem má jít o různé změny dohromady za 186 miliard (+ příjmy, – výdaje) a jsou tam i perly typu zrušení daňové slevy na pracujícího studenta… No potěš koště…
  • Jurečka vypovídal na policii kvůli odvolání ředitele úřadu práce (Seznamzpravy) – Kdyby jenom na policii, ona to byla NCOZ… A jde o to, jak vyhodil Najmona – s bonusem, nebo s ostudou, kamaráde? Je dobře, že to nezapadlo. Důkaz v podobě nahrávky je poměrně jednoznačný, tak třeba alespoň tentokrát něco šetře traktoristovi ten samolibej úsměv. Změna jako, sorry jako…

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *