22-24/01/2024 – Asi vítr, Bartoši, ÚS rozhodl, Komora furt blouzní a bojovné ANO

  • Palworld je prvním nečekaným trhákem letošního roku. Kombinuje pokémony, survival a online hraní (M.doupe.zive) – Potvrzuji, je to neskutečná pecka!
  • Spuštění eDokladů rozbilo registry. Lidé si nemohou pro léky na občanku, uvádí SÚKL (Idnes) – Komedie pokračuje, nejede NIA. A to tak, že vůbec. Jakkoli jsem o víkendu chápal, že staré železo logicky nezvládlo nápor, tak teď už je to nemluvitelné. Kterej Einstein to implementoval, že to zboří NIA? Ach jo…
  • Martin Mesršmíd (DIA): eDoklady shodily Identitu občana, musíme ji zásadně předělat (Lupa) – Tenhle rozhovor je naprosto šílený, z pohledu IT testera. On ví, že to spadne, počítá s tím, nemá jak to otestovat, ale prostě to spustí a doufá, že se to časem nějak srovná… Státní ICT, no.
  • Primátor Plzně Zarzycký odmítl setkání s Pavlem. „Chová se jako prezident pětikoalice“ – Echo24.cz (Echo24) – Tak samozřejmě že ten náš blb je za ANO. Největší sranda je, že Pavel se s ním ani potkat nechtěl ?
  • ONLINE: Snížená valorizace důchodů platí. Ústavní soud zamítl stížnost opozičního hnutí ANO (Irozhlas) – Víceméně dle očekávání. Soud konstatoval, že legislativní nouze byla ústavní, právo opozice na připomínky (Okamura 7 hodin v kuse) nebylo omezeno a snížená valorizace platí.
  • Hospodářské komoře by měli platit všichni podnikatelé, trvá na svém její šéf (Novinky) – Zajíček prostě nedá pokoj a furt blouzní… Ne, nebudu si platit jako OSVČ nějaké odbory, co jsou úplně na nic (povšimněte si, jak jsem slušný). Vyfič, králíku!
  • Jejich zániku litoval celý národ. Svatojánské proudy dnes leží na dně přehrady (Idnes) – Velice zajímavé čtení a dobové fotky. Fakt to tam bývalo krásné.
  • Prototyp vesmírného habitatu explodoval poté, co ho jeho tvůrci schválně příliš nafoukli (M.vtm.zive) – Bum! To byla ale šlupka! Hezký, bouchlo to až daleko po překročení maximálního tlaku, což je úspěch. A vypadá to zajímavě – nafukovací habitat, co zabere 5 metrů a pak se nafoukne do rozměrů třípodlažní budovy, wow!
  • Vybojujeme to jinak, zní z ANO po rozhodnutí Ústavního soudu o penzích (Novinky) – Očekávané kňů. Prej: Za hnutí ANO slibuju, že až se vrátíme do vlády… To už by šlo kvalifikovat jako nebezpečné vyhrožování, že.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *